Η παράσταση Μάκβεθ ( συμπαραγωγή Εθνικό με Δημοτικό θέατρο Πειραιά) έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο καταφέρονοντας να γίνει sold out. Η παράσταση λόγω της παιδημίας του κορονοϊού έκλεισε απότομα αυλάια, όμως μπορείς να την απολαύσεις μέσα από δύο δωρεάν προβολές στο dipethi.gr το Σάββατο 11 Απριλίου και το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21.00

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξεκινάει μια σειρά διαδικτυακών δράσεων που ονομάζει  ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ προσπαθώντας να βοηθήσει την καθημερινότητα των φίλων του θεάτρου μας, σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνουμε.

 Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι νέες δράσεις του θεάτρου. 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Γραμμένο σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά Ντάνκαν. Επιστρέφει νικητής και διψασμένος για εξουσία. Υποκινείται από τη σύζυγό του αλλά και από το Πεπρωμένο του. Τρεις μάγισσες του έχουν δώσει το στίγμα της μοίρας του: είναι γραπτό του να γίνει βασιλιάς. Η δίχως όριο φιλοδοξία του τον οδηγεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Ο ένας φόνος οδηγεί σε έναν επόμενο. Η πτώση θα είναι το ίδιο ηχηρή.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Βασίλης Καραμπούλας, Ράνια Οικονομίδου, Ορέστης Τζιόβας, Γιώργος Μπένος, ΓΙάννης Χαριτοδιπλωμένος, Τζεο Πακίτσας,