Πριν λίγους μήνες οι ειδικοί στο μακιγιάζ παρουσίασαν τις φετινές τάσεις για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσω ποιες τάσεις κρατάμε και ποια είναι τα new entries.

  • Μακιγιάζ χωρίς βάση make up: Ξεκίνησε από πέρυσι η αφαίρεση του make up από το δέρμα μας και συνεχίζεται δυναμικά. Αν δεν έχετε διχρωμίες και σπυράκια μπορείτε κάλλιστα να το υιοθετήσετε. Κάνεις το κανονικό βάψιμο μόνο που παραλείπεις το πρώτο στάδιο: να βάλεις make up.
  • Μακιγιάζ με γυαλάδες: Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο κι περισσότερες γυναίκες που το επιλέγουν από το πρωί ως το βράδυ. Φέτος στις διεθνής πασαρέλες το λεγόμενο strobing ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Οι γυαλάδες δείχνουν το πρόσωπο πιο νεανικό και δροσερό.
  • Μακιγιάζ χωρίς μάσκαρα: Είναι μια νέα τάση καθώς οι make up artists το παρέλειψαν στις πασαρέλες τους. Αν έχετε μεγάλες βλεφαρίδες και πυκνές ίσως μπορέσετε κι εσείς να το παραλείψετε… αλλιώς θα παραμείνουμε πιστές στη μάσκαρα.
  • Nature αποχρώσεις. Το φυσικό μακιγιάζ μας έχει κερδίσει και το επιλέγουμε ακόμα και για κάποιες βραδινές εμφανίσεις –που δεν είναι τόσο glam. Εντοπίστε τα δυνατά σημεία του προσώπου σας και αναδείξτε τα με τα κατάλληλα προϊόντα.
  • Έντονες αποχρώσεις στις σκιές ματιών: Το μπλε χρώμα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ το ροζ που το είδα το χειμώνα παραμένει και στη νέα εποχή. Αν έχετε σκούρα μάτια θα σας τα τονώσει περισσότερο κι φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και μια μάσκαρα με χρώμα αντί την κλασσική μαύρη.
  • Μακιγιάζ με glitter: Για να κλέψετε τις εντυπώσεις στις βραδινές σας εμφανίσεις επιλέξτε ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ προσθέτοντας glitter για περισσότερη λάμψη. Θα πρότεινα να το δοκιμάσετε με smokey eyes!
  • Μακιγιάζ χωρίς κραγιόν: Αφού είδαμε το εντελώς φυσικό μακιγιάζ χωρίς make up και μάσκαρα οι διεθνείς make up artists αφαίρεσαν και το κραγιόν. Η συγκεκριμένη τάση αναδεικνύει ιδιαίτερα τις γυναίκες με τα ωραία, ζουμερά χείλη. Αν πάλι θέλετε κραγιόν αλλά είστε fan του φυσικού μακιγιάζ επιλέξτε ένα πολύ απαλό lip gloss.

Προσωπικά, θα σας συμβούλευα να ακολουθήσετε τις τάσεις που αναδεικνύουν το δικό σας πρόσωπο χωρίς υπερβολές. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ωραίους συνδυασμούς για να φανούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας.