Μόλις 6 χιλιόμετρα χωρίζουν το γραφικό Μέτσοβο από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, όπου βρίσκεται στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», ονομασία που δόθηκε κατά την περίοδο της Τουρκικής κατοχής και στα ελληνικά σημαίνει «Όμορφη Ράχη».  Έπειτα από μια πλήρη ανανέωση στις πίστες και στο χώρο του chalet, το καθιστούν must προορισμό για τους ταξιδιώτες που αγαπούν την δράση, τη διασκέδαση και τη χαλάρωση στις εγκαταστάσεις. Οι εννιά πίστες που διαθέτει είναι κατάλληλες για αρχάριους και έμπειρους σκιέρ, ενώ το χιονοδρομικό ενδείκνυται για τους λιλιπούτειους σκιέρ που θέλουν να μυηθούν στα χειμερινά σπορ με ασφάλεια από πεπειραμένους εκπαιδευτές.

Οι προτάσεις μου για να περάσετε αξέχαστες στιγμές σ΄ ένα από τα ωραιότερη μέρη της Ηπείρου

  • Κάντε ski ή snowboard στο Χιονοδρομικό Κέντρο –λειτουργεί όλο το χρόνο με στόχο να δημιουργηθεί ένα πάρκο γεμάτο δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες που αγαπούν το βουνό και τις ορεινές δραστηριότητες. Ενδεικτικά, στο συγκεκριμένο χώρο θα φιλοξενούνται οργανωμένες δράσεις όπως: Trekking, Mountain Bike, Ορειβασία και πολλά events που αναμένεται να προσελκύσουν επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας μας.
  • Χαλαρώστε στο Chalet Chamois με θέα το χιονισμένο τοπίο του βουνού. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μεταξύ άλλων ζεστά αφεψήματα, ηπειρώτικες πίτες, το περιβόητο κοντοσούβλι και κόκορα με χυλοπίτες.
  • Επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο όπου στεγάζεται στο Αρχοντικό Τοσίτσα και περιλαμβάνει παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, υφαντά και κεντήματα, χρυσοκέντητες φορεσιές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και εικόνες της περιόδου 1650-1850
  • Ξεναγηθείτε στο Πρότυπο Τυροκομείο Τοσίτσα-Αβέρωφ. Το τυροκομείο που βρίσκεται στο Μέτσοβο λειτουργεί από το 1955. Εκεί μέσα φτιάχνονται τα περίφημα κι δυσέρευτα τυριά του τόπου: καπνιστό Μετσοβόνε, ημίσκληρη Μετσοβέλλα, γλυκιά γραβιέρα τύπου «Gruyeres» και η γκράνα ή παρμεζάνα.  Το Μετσοβόνε είναι το γνωστότερο τυρί αλλά και ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα.
  • Κάντε βόλτα στο Ανήλιο. Ένα γραφικό, βλαχόφωνο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.060μ. στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου που φημίζεται για την μελισσοκομία –είναι το πρώτο σε παραγωγή κυψελών στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το χωριό –τα ξενοδοχεία συνδυάζουν μοναδικά την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις- αλλά οι κάτοικοι εξακολουθούν να βιοπορίζονται κυρίως από την κτηνοτροφία.