Η επιστροφή τοπυ Χάρισον Φοντ στις αίθουσες, ο Τζιμ Κάρει που τον βλέπουμε σε κωμωδία -το είδος ταινίας που τον καθιέρωσε- και μια ελληνική παραγωγή φιγουράρουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της βδομάδας.

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης»

Η διάσημη και αγαπημένη ιστορία του Τζακ Λόντον για την πραγματική φιλία ανθρώπου και σκύλου σε μια συγκινητική μεταφορά γεμάτη από αυθεντικά συναισθήματα. Γυρισμένη με τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ και τεχνικές animation που προσδίδουν ζωντάνια στη μορφή των ζώων, η θρυλική νουβέλα έχει για βασικό πρωταγωνιστή τον αξιολάτρετο σκύλο Μπακ και στο ρόλο του συνοδοιπόρου του είναι ο Χάρισον Φορντ. 

Σύνοψη: Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπακ, ενός σκύλου με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Απόστρατος

Η ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή πήρε το Βραβείο Κοινού και Νεότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Μιχάλη Σαράντη, Γιώτα Φέστα, Θανάση Παπαγεωργίου, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο

Σύνοψη: Τριαντάρης εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, ο εργένης Γλυφαδιώτης Άρης μετακομίζει στο σπίτι του παππού του Αριστείδη στου Παπάγου μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά. Ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, την ιστορία του οποίου αρχίζει να ανακαλύπτει με περιέργεια και απανωτές εκπλήξεις.

«Sonic η Ταινία»

Ο αγαπημένος χαρακτήρας της Sega έχει τη δικιά του live-action ταινία. Το videogame που λάτρεψαν γενιές και γενιές έρχεται σε μια άκρως συναρπαστική ιστορία στη μεγάλη οθόνη με τον Τζιμ Κάρεϊ να επιστρέφει στις κωμικές του ρίζες.

Σύνοψη: Βασισμένη στην παγκόσμια υπέρ-επιτυχημένη videogame σειρά της Sega, η ταινία «Sonic» διηγείται την ιστορία του γρηγορότερου σκαντζόχοιρου του κόσμου, καθώς απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη. Σε αυτή τη live-action περιπετειώδη κωμωδία, ο Sonic και ο νέος καλύτερος φίλος του Τομ (Τζέιμς Μάρσντεν) συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ) και τα σχέδια του για παγκόσμια κυριαρχία.