Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Έχεις πάρει απόφαση να φύγεις ταξίδι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις πότε θέλεις να ταξιδέψεις. Γιατί, αν για παράδειγμα πάρεις άδεια τον Ιούνιο και θέλεις να πας στις Μαλδίβες τότε θα σου έλεγα να το ξανά σκεφτείς μιας και δεν είναι ο ιδανικός προορισμός την συγκεκριμένη εποχή.

Άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσεις είναι που είναι καλύτερα να ταξιδέψεις την περίοδο που έχεις προγραμματίσει να πάρεις την άδεια σου. Και τώρα ξεκινάμε με τα υπόλοιπα που θα σου φανούν πολύ μα πολύ χρήσιμα.

 

Κλείσε έγκαιρα αεροπορικά

Ή εισιτήρια για τρένο, για καράβι. Όσο νωρίτερα κλείσεις τα εισιτήρια σου θα εξασφαλίσεις καλύτερη τιμή. Επίσης κάνοντας μια έρευνα μπορείς να επιλέξεις προορισμός βάση των οικονομικών εισιτηρίων, σωστά;

 

Κάνε κράτηση στο ξενοδοχείο

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να διασφαλίσεις που θα μείνεις. Επίσης να κλείνεις έγκαιρα δωμάτιο γιατί βγαίνουν καλές προσφορές. Η γνώμη μου είναι να επιλέγεις πάντα ξενοδοχείο που συμπεριλαμβάνει στην τιμή του το πρωινό. Φάε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο για να κρατηθείς μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, ειδικά όταν το budget είναι περιορισμένο.

 

Επίλεξε από πριν τα αξιοθέατα που θέλεις να δεις

Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό δεν τα αφήνουμε στη τύχη τους, αλλά βάζουμε πρόγραμμα για να δούμε όσα περισσότερα πράγματα αξίζουν στην πόλη. Υπολόγισε πόσες ημέρες έχεις και φρόντισε να ξέρεις σε ποια αξιοθέατα θέλεις οπωσδήποτε να πας. Επιπλέον, κλείνεις από το ίντερνετ εισιτήρια στα οποία θα βρεις μια σχετική έκπτωση και δεν θα περιμένεις στην ουρά για να μπεις -όταν με το καλό το επισκεφτείς.

 

Κάνε έρευνα για το που θα φας

Προτείνω να κοιτάξεις για εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα για να γνωρίσεις και τη γαστρονομία του τόπου. Σίγουρα θα ρωτήσεις και τους ντόπιους όταν είσαι στον προορισμό σου, αλλά δεν χάνεις τίποτα να έχεις 2-3 επιλογές από πριν. Εξάλλου είναι κάποια εστιατόρια που η φήμη τους έχει εξαπλωθεί.

 

Πάρε μαζί σου περισσότερα χρήματα

Πριν φύγεις κάνε ένα προγραμματισμό με τα χρήματα που επιθυμείς να ξοδέψεις, αλλά θυμήσου να έχεις πάντα παραπάνω για τυχόν που συμβεί το οτιδήποτε.

 

Φτιάξε πλάνο

Μπορεί να σου φαίνεται κάπως αστείο, αλλά χωρίς σωστό προγραμματισμό δεν θα κάνεις ούτε τα μισά. Για αυτό αξίζει πριν φύγεις να έχεις έτοιμο το βασικότερο πρόγραμμα της κάθε ημέρας σου. Οργανώσου σωστά και θα βρεις χρόνο να κάνεις πολλά πράγματα.

 

Κοντινές εκδρομές

Αν υπάρχει κάποια κοντινή εκδρομή που αξίζει να επισκεφτείς στον προορισμό σου και έχεις χρόνο τότε να τη βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου. Γιατί θα δεις κάτι διαφορετικό και συνήθως στα μη τουριστικά μέρη μπορούμε να δούμε την πραγματική καθημερινότητα μιας χώρας. Ps κι αυτό θα το προγραμματίσεις πριν φύγεις…