Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά με αφορμή την νέα έξαρση κρουσμάτων Covid 19 και για λόγους καλύτερης προάσπισης της δημόσιας υγείας, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, απόΠαρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Στηρίζουμε και επενδύουμε στο σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, όπως αποδείξαμε και με το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχαμε εξαγγείλει για όλη την Αττική. Δυστυχώς όμως η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αναστέλλουμε μέχρι νεωτέρας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει, καθώς είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, τους Δήμους για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία, τους πολιτιστικούς φορείς αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν».

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα 14-31 Αυγούστου και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναστέλλονται:

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΥΜΒΟΥ, Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα Άννας Μπιθικώτση

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ, ELAIΩNAS FESTIVAL

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ, ELAIΩNAS FESTIVAL

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ, ELAIΩNAS FESTIVAL

                            – ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ, «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», παιδική θεατρική παράσταση από το Θέατρο «Θυμέλη»

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ, «Μουσικό Λεύκωμα», μουσικοθεατρική παράσταση από το θέατρο «Θυμέλη»

–          ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΥΡΥΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, Συναυλία με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Κανά

–          ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, «Μαρία Πολυδούρη», θεατρική παράσταση με τη Φωτεινή Φιλοσόφου

–          ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, «Μαρίκα Κοτοπούλη, Το Αγρίμι», θεατρική παράσταση με τη Δήμητρα Παπαδήμα

–          ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, Μουσική Συναυλία με το Σπύρο Πολυκανδριώτη

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, Συναυλία με την Όλγα Βενέτη

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσσιώτου, «Στην Υγειά του Ρεμπέτικου…», Αφιέρωμα στη Σ. Μπέλλου, στον Στ. Βαμβακάρη και στον Β. Τσιτσάνη

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά, «50 χρόνια η σούστα πήγαινε μπροστά… επειδή σ’ αγαπώ..»

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση και την Αγάπη Διαγγελάκη

–          ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, «Μαρίκα Κοτοπούλη, Το Αγρίμι», θεατρική παράσταση με τη Δήμητρα Παπαδήμα

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία του Γιώργου Κατσαρού, «Όταν το σαξόφωνο μαγεύει το φεγγάρι…»

–          ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, «CINE ALIMOS», FILM FOOD FESTIVAL

–          ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, «ART», θεατρική παράσταση με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άκη Κούρκουλο κ.α.

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ», συναυλία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου

                            – ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, «ART», θεατρική παράσταση με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Θανάση Τσαλταμπάση και Θανάση Κουρλαμπά

                              – ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», συναυλία με το Μανώλη Λιδάκη

–          ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, FILM FOOD FESTIVAL

–          ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΘΕΟΓΝΙΔΟΣ, «Το σύμπαν του Αϊνστάϊν», θεατρική παράσταση με το Θανάση Θεολόγη κ.α.

–          ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ, Συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα και την Ελευθερία Αρβανιτάκη

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, συναυλία με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου. Φιλική συμμετοχή ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

–  ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό «Μ’ ένα καράβι τραγούδια από τη Χίο…»

–   ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, FILM FOOD FESTIVAL

– ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, Θεατράκι Νέας Περάμου, «Δον Καμίλο», θεατρική παράσταση με τον Πέτρο Ξεκούκη κ.α.

– ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, Συναυλία με την Παυλίνα Βουλγαράκη

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ –  ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Δημήτρης Κιντής», συναυλία με τη Λία Βίσση «4 συχνότητες»

– ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, «ΑRT», θεατρική παράσταση με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Θανάση Τσαλταμπάση και Θανάση Κουρλαμπά

– ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο

– ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟΥ, «Δον Καμίλο», θεατρική παράσταση με τους Πέτρο Ξεκούκη, Γιώργο Ματαράγκα, Ελένη Φιλίνη, Τόνυ Δημητρίου κ.α.

–  ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ «CINE ALIMOS», FILM FOOD FESTIVAL

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  – ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,  «Ο βασιλιάς πεθαίνει», θεατρική παράσταση από το θίασο «Μοντέρνοι Καιροί»

photo credit: παράσταση ART