Το βιβλίο”Becoming: Η δική μου ιστορία” της Μισέλ Ομπάμα δεν το έχω διαβάσει, αν και θα ήθελα πολύ. Το 2018 που κυκλοφόρησε κατάφερε να γίνει best seller και όλος ο πλανήτης να το έχει στη βιβλιοθήκη του. Όχι άδικα. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα κατάφερε να γοητεύσει με την προσωπικότητα της και φυσικά ως ήρεμη δύναμη να μην παραμείνει στη σκιά του συζύγου της, Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Έγραψε τη δική της ιστορία…

https://www.instagram.com/p/B5YrxQQABk6/

Πριν λίγες ημέρες (06/05) στο Netflix κυκλοφόρησε σε μορφή documentary η περιοδεία της Μισέλ Ομπάμα για την προώθηση του βιβλίου της. Σχεδόν μιάμιση ώρα μετά, όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, ομολογώ πως μου έλειψε το συγκεκριμένο Προεδρικό ζευγάρι. Μάλιστα συνειδητοποίησα πως λείπου Ηγέτες από τη χώρα μου -πόσο μάλλον γυναίκες Ηγέτες που η ιστορία τους θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές.

https://www.instagram.com/p/BwFg_-uB7qD/

Με έντονες βλεφαρίδες, απόλυτα κομψή και ντελικάτη η Μισέλ Ομπάμα ξετυλίγει την ιστορία της από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο μέχρι που έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο documemtary είχε πολλές αποκαλύψεις, όμως είχε μια ενδιαφέρουσα ροή.

 

Βλέπεις το backstage της προετοιμασίας μέχρι να ανέβει στη σκηνή, τις συνεντεύξεις σε γεμάτα στάδια, flash back από τη ζωή της, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της και συχνά ο αδερφός της. Η Μισέλ ανεβαίνει στη σκηνή και μιλάει σε πλήθος κόσμου και μετά όταν τα φώτα σβήσουν απολαμβάνει γεύμα και ένα κρασί με τους δικούς της ανθρώπους στο σπίτι του αδερφού της.

https://www.instagram.com/p/B_VnijHg5kl/

Στο documentary κάνει μια guest εμφάνιση ο Μπαράκ Ομπάμα -μάλιστα συγκρίνει την παρουσία του με την ξαφνική εμφάνιση του Jay-Z στη σκηνή σε μια συναυλία της Beyoncé- την ώρα που η γυναίκα του αναφέρει πως γνωρίστηκαν και το πρώτο τους ραντεβού. Η κόρη της, Μάλια, εμφανίζεται επίσης στο documentary.

https://www.instagram.com/p/BxXQXuZlUsr/

Η Μισέλ Ομπάμα έχει το χάρισμα να εμπνέει, να ακούει τον κόσμο -ιδιαίτερα τις γυναίκες- και να τους ενθαρρύνει να γράψουν τη δική τους πορεία. Τη δεκαετία του 70 η οικογένεια της δεν ήταν αποδεχτή από τους λευκούς. Η ίδια, όμως, ήταν μια καλή μαύρη μαθήτρια που μπήκε στο Χάρβαρντ και κατάφερε να γίνει Πρώτη Κυρία.

https://www.instagram.com/p/B8jYuk9gs5w/

Φυσικά σχολιάζει το σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την αποχή του κόσμου από την προσέλευση για τις εκλογές, ενώ εξομολογείται πως στην πρώτη προεκλογική περίοδο του άντρα της, το 2008 τα ΜΜΕ την παρουσίαση ως ξυνή και δύστροπη με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο αυθόρμητη όσο θα ήθελε.

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον όλο το documentary και περίμενα κάθε απάντηση της Μισέλ Ομπάμα που πραγματικά έχει το ταλέντο της επικοινωνίας. Ακόμα και όιταν τη ρωτάνε πως είναι η ζωή της τώρα μακριά από τον Λευκό Οίκο κι αν έχει γίνει η γυναίκα που ήταν πριν γίνει Πρώτη Κυρία εξηγεί πως ποτέ δεν επιστρέφεις στο σημείο από όπου ξεκίνησες..

https://www.instagram.com/p/B2CDIV8gzv0/

Θα κρατήσω πως όταν έχεις δικά σου όνειρα προχώρησε και κλείσε τα αυτιά σου σε όσους επιμένουν πως δεν μπορείς να τα πετύχεις. Συνέχισε το δρόμο σου και θα βρεθείς στο σημείο πυ θέλεις να πας…