«Ο ήλιος του μεσονυχτίου» στους κινηματογράφους
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Ο ήλιος του μεσονυχτίου» στους κινηματογράφους

Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει; Μια μοναδική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και του έρωτα.

Η αγάπη γεννιέται και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως μας θυμίζει το «Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου» μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για τον πλέον αξέχαστο έρωτα στην ζωή όλων μας: τον πρώτο.

Ενόψει των γυρισμάτων, ο Πάτρικ στράφηκε στον πατέρα του, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, για συμβουλές. «Ο πατέρας μου μού είπε ότι για έξι εβδομάδες αυτή θα είναι η οικογένειά μου. Αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους βασίζεσαι. Η δουλειά σου είναι να είσαι προετοιμασμένος και ο σκηνοθέτης είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Πρέπει να τους εμπιστευθείς όλους στο συνεργείο να κάνουν την δουλειά τους – η δουλειά όλων αυτών των ανθρώπων, μαζί με την δική σου, θα κάνουν την ταινία να απογειωθεί».

Οι επιρροές

To «Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου» γεννήθηκε χάρη στον παραγωγό Τζον Ρίκαρντ και την ομάδα του, οι οποίοι αποφάσισαν να δουλέψουν την αμερικανική εκδοχή της ιαπωνικής ταινίας «Song of the Sun» σε σκηνοθεσία Νοριχίρο Κοϊζούμι. Μετά την ολοκλήρωση του σεναρίου, ο Ρίκαρντ απευθύνθηκε στον Σκοτ Σπιρ για να αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Αγαπώ τα παραμύθια», λέει ο σκηνοθέτης Σκοτ Σπιρ. «Όταν διάβασα το σενάριο, αισθάνθηκα ότι ταξίδεψα σε μια ρεαλιστική εκδοχή της Σταχτοπούτας με κάτι από Ραπουνζέλ, αφού η Κέιτι είναι εγκλωβισμένη στο ίδιο της το σπίτι και λαχταρά να βγει στον έξω κόσμο».

Πρωταγωνιστούν: Bella Thorne, Patrick Schwatzeneger