Είδα τη “Νίκη” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Είδα τη “Νίκη” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 

Η Νίκη Αρμάου φεύγει από τη ζωή, σε ώριμη ηλικία, το 2008. Αμέσως μετά τον θάνατό της -απελευθερωμένη από το θνητό σαρκίο της- υπερίπταται, ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο και ξαναβλέπει τη ζωή της ολόκληρη σαν μια ταινία ή σαν πελώρια τοιχογραφία εποχής. Βλέπει και αφηγείται.

Η Νίκη μιλάει για τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Επί σκηνές ζωντανεύουν όλα όσα έχουμε ακούσει για εκείνη την εποχή, τραγούδια, χοροί αλλά και όσα γεγονότα και καταστάσεις μας έχουν κάνει να δακρύσουμε.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη γίνεται θεατρικό έργο με εξαιρετικό καστ ηθοποιών και την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Η παράσταση διαρκεί 200 λεπτά, αλλά τόσο η αφήγηση της «Νίκης», την οποία υποδύεται η Φιλαρέτη Κομνηνού όσο και η εξέλιξη της ιστορίας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Φιλαρέτη Κομνηνού σε μια ερμηνεία που μας παρασύρει και μας γεμίζει συναισθήματα. Με λίγα λόγια, μια παράσταση που επιβάλλεται να δείτε το φετινό χειμώνα.

 

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης.

Στο ρόλο της γιαγιάς Σεβαστής η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Την Νίκη σε μικρή ηλικία ερμηνεύουν σε διπλή διανομή: Αναστασία Γουλιάμου & Αυγή Σταυροπούλου.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη      19:00
Πέμπτη        19:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο      20:00
Κυριακή       18:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 200’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό εισιτήριο: VIP: 35€, Α Ζώνη: 30€, Β Ζώνη: 25€, Γ Ζώνη: 20€, Θεωρείο: 15€

Φοιτητικό/Νεανικό: VIP: 30€, Α Ζώνη: 25€, Β Ζώνη: 20€, Γ Ζώνη: 15€, Θεωρείο: 12€

Ανέργων: VIP: 28€, Α Ζώνη: 23€, Β Ζώνη: 18€, Γ Ζώνη: 14€, Θεωρείο: 12€

Α.Μ.Ε.Α.: Πλατεία: 15€, Θεωρείο: 10€