Στα βουλγαρικά διαβάζεται Σόφιγια και είναι η 14η σε σειρά μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η Σόφια, έχει πολλές αντιθέσεις από τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης: εδώ δεν θα βρεις μεγάλους ποταμούς κι γέφυρες αλλά ψηλά βουνά.

Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδευτές που επιθυμούν να πάνε σε έναν οικονομικό προορισμό και να δουν μια διαφορετική κουλτούρα.

Περπατώντας στο κέντρο θα διαπιστώσεις πως έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε μια πιο σύγχρονη πόλη, ενώ τα προάστια εξακολουθούν να θυμίζουν την σοβιετική παρακμή. Πρόκειται για μια ήσυχη πόλη με χαλαρούς ρυθμούς που κάνει σοβαρές προσπάθειες να αναπτυχθεί.

Τι να κάνεις στη Σόφια

  • Βόλτα στη λεωφόρο Vitoshka. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, το φαγητό σου, να δεις τις βιτρίνες των καταστημάτων. Περπατώντας στο συγκεκριμένο δρόμο θα θαυμάσεις τις επιβλητικές εκκλησίες και τα οθωμανικά τζαμιά.
  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρίσκεται απέναντι από το Προεδρικό Μέγαρο και φιλοξενείται σε ένα πρώην τζαμί που χτίστηκε το 1496 από πέτρα
  • Βόλτα στην αγορά Zhenski Pazar. Στην πιο μεγάλη αγορά της πόλης θα βρείτε από φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέχρι ρούχα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
  • Δοκίμασε πίτες και φαγητά στο φούρνο και την κατσαρόλα. Η παραδοσιακή τους σαλάτα, Shopska, φτιάχνεται από ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και τριμμένο τυρί τουρσί. Από τα πιο γνωστά αλλαντικά είναι το lukanka, ένα τοπικό σαλάμι από χοιρινό, μοσχάρι και μπαχαρικά μέσα σε μοσχαρίσιο έντερο.
  • Περπάτημα στο πάρκο Yuzhen. Στο νότιο μέρος του κέντρου δεσπόζει το πάρκο που είναι γεμάτο δέντρα και μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας.

Καλά να περάσεις!