Πριν λίγες ημέρες βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα το trailer για τη νέα σειρά “Σιωπηλός Δρόμος”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21.00 από τη συχνότητα του Mega.

Το συγγραφικό δίδυμο Μελίνα Τσαμπάνη- Πέτρος Καλκόβαλης – δημιουργοί της σειράς “Άγριες Μέλισσες”-, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Βαρδής Μαρινάκης και ένα προσεγμένο cast ηθοποιών είναι μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της νέας σειράς που φιλοδοξεί να κατακτήσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το τηλεοπτικό κοινό θυμίζοντας μας τις παλιές καλές εποχές του Μεγάλου Καναλιού.

Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό trailer με έκανε να μείνω κολλημένη στην οθόνη μου τα δευτερόλεπτα που προβλήθηκε, ενώ όταν είδα ολοκληρωμένο το πρώτο επεισόδιο όχι μόνο δεν κατάλαβα πως πέρασαν τα 45 λεπτά, αλλά ήθελα αν γινόταν να δω και το επόμενο.

Παρασκευή (26/3) βράδυ παρακολούθησα την online avant premiere της σειράς, η οποία κατάφερε να με πάρει μαζί της. Ένα σχολικό με 9 μαθητές δημοτικού ενός ιδιωτικού σχολείου εξαφανίζεται μαζί με τον οδηγό και τη συνοδηγό και η πλοκή ξεκινάει. Πριν φτάσουμε στην εξαφάνιση γινόμαστε μάρτυρες σε κάποιες από τις ζωές των μαθητών και των οικογενειών τους. Σχέσεις που φαίνονται ιδανικές, άλλες με τριγμούς ξετυλίγονται στην ιστορία δίνοντας μας μια μικρή αίσθηση της ιστορίας. Γιατί δεν ξέρουμε τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν τα καλά κρυμμένα μυστικά βγουν στην επιφάνεια και αποκαλυφθεί ο λόγος της απαγωγής -από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνεις πως πρόκειται για γόνους καλών και πλούσιων οικογενειών. Η τοπική κοινωνία ταράζεται και η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται. Επιπλέον, εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα όπως οι αστυνομικοί που καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση, η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου και οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν στενά το θέμα.

Οι δημιουργοί της σειράς έχουν συνθέσει ένα μοναδικό σκηνικό που έχει κάτω από την ομπρέλα της όλο το σασπένς μιας δυνατής δραματικής, αστυνομικής σειράς: δυνατή πλοκή, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες χωρίς φαμφάρες, ανατροπή και φυσικά μπόλικη δόση συναισθηματικής φόρτισης.

Η σκηνή με τους γονείς, οι οποίοι μαθαίνουν για την απαγωγή των παιδιών τους μου φάνηκε πέρα για πέρα αληθινή, χωρίς κραυγαλέες προσπάθειες υποκριτικού εντυπωσιασμού.

Στα plus της σειράς βάζω τους ηθοποιούς: πιο “τηλεοπτικοί” (Καφετζόπουλος, Αλικάκη, Λούλης, πρωταγωνιστές μπλέκονται μοναδικά με τους “θεατρικούς” (Περλέγκας -έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν-, Τσιλίκα, Λάλος -έχει βραβευτεί με το βραβείο Χορν και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεάτρου Επί Κολωνώ-, Ευστρατιάδου -έχει κερδίσει δύο σημαντικά θεατρικά βραβεία Κουν/Μερκούρη- Τριανταφυλλίδη -επίσης έχει βραβευτεί-) παρασύροντας ο ένας στον άλλο σε ένα υποκριτικό μανιφέστο. Σ΄ένα άψογο πιγκ πονγκ με ατάκες, τις οποίες υποστηρίζει απόλυτα το σώμα τους. Δηλαδή, οι ηθοποιοί δεν λένε καλά τα λόγια τους, αλλά τα υποστηρίζουν και με το παραπάνω με τη στάση του σώματος τους.

Η τηλεοπτική σεζόν οδεύει προς το τέλος της και το Mega ίσως είναι έτοιμο να βάλει το πρώτο του γκολ στη μυθοπλασία. Ίσως πάλι ανοίγει το δρόμο για να πάρουμε μια ιδέα τι πρόκειται να κάνει με τη μυθοπλασία από εδώ κι πέρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το εγχείρημα ο τηλεθεατής θα το επιβραβεύσει. Γιατί πολύ απλά ο “Σιωπηρός Δρόμος” και θα μπει στα σπίτια των τηλεθεατών και θα παραμείνουν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Ραντεβού την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21.00 στο Mega!.