Κάθε προορισμός και μια νέα περιπέτεια, μια νέα ανακάλυψη. Όπως έχω ξανά γράψει σε παλαιότερο άρθρο ποτέ δεν μπορούσα να απολαύσω ένα ταξίδι όπου θα πήγαινα από το ξενοδοχείο στην ταβέρνα και πάλι πίσω. Κάθε μέρος που επισκέπτομαι θέλω να το εξερευνώ και να ανακαλύπτω τις ομορφιές του -όχι μόνο τις τουριστικές.

Έχω δοκιμάσει πολλές δραστηριότητες σε ταξίδια αναψυχής όσο και επαγγελματικά και θα τις μοιραστώ μαζί σου. Ο λόγος είναι για να σε παρακινήσω να κάνεις κι εσύ στα επόμενα ταξίδια σου. Πραγματικά πιστεύω πως μέσα από τις δραστηριότητες και τη γαστρονομία ανακαλύπτεις τις ομορφιές κάθε τόπου.

Rafting στο Βοϊδομάτη

Σίγουρα είναι η αγαπημένη μου δραστηριότητα και την έχω κάνει πάνω από 5 φορές. Σχεδόν κάθε φορά που βρίσκομαι στα Ζαγοροχώρια απολαμβάνω τις καταβάσεις στο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης, τον Βοϊδομάτη. Όσες φορές και να το κάνω δεν χορταίνω την ομορφιά αυτού του τόπου. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 90 λεπτά και ο βαθμός δυσκολίας είναι 0. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο -μαζί σου έχεις αρχηγό όπου πριν ξεκινήσει το rafting κάνει ένα μικρό μάθημα για τον χειρισμό των κουπιών. Επίσης, στο συγκεκριμένο ποτάμι απολαμβάνουν το rafting οικογένειες με μικρά παιδιά. Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά την εμπειρία μου εδώ.

Ski στο Bansko

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ο αγαπημένος μου χειμερινός προορισμός για ski. Έχει πολλές πίστες κι έτσι απολαμβάνεις τις καταβάσεις και φυσικά βοηθάει πολύ ο καιρός. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 16 πίστες με συνολικό μήκος 65 χιλιομέτρων – κατάλληλο για σκιέρ όλων των επιπέδων ικανότητας, από αρχάριους μέχρι και ιδιαίτερα έμπειρους. Το τελεφερίκ που σε μεταφέρει πάνω στο βουνό ξεκινά μέσα από το Μπάνσκο είναι κλειστό, έχει μήκος 6 χιλιόμετρα περίπου και φτάνει στο χιονοδρομικό σε μισή ώρα. Εκτός από την κανονική χιονόπτωση υπάρχουν 100 κανόνια παραγωγής τεχνητού χιονιού ώστε οι πίστες να είναι πάντα διαθέσιμες κατά τους μήνες κυρίως Δεκεμβρίου έως τέλη Απριλίου. Μπορείς να διαβάσεις την εμπειρία μου εδώ.

Bunjee Jumping στην Κρήτη

Μέσα στο βιογραφικό μου προσθέτω κι αυτή την extreme εμπειρία ζωής, την οποία δε νομίζω να επαναλάμβανα ξανά. Ούτε τότε σκόπευα να τη δοκιμάσω, αλλά με έπεισε η συμφοιτήτρια μου με την οποία είχαμε πάει καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη. Δεν ξέρω πως με έπεισε, αλλά θυμάμαι μέχρι σήμερα το χτυποκάρδι μόλις ανέβηκα στα ούτε πόσα μέτρα θυμάμαι για να πέσω στη θάλασσα. Η πτώση μου φάνηκε ατελείωτη και μόλις την ολοκλήρωσα από το φόβο μου δεν μπορούσα να πιάσω το ξύλο που σου δίνουν για να πιαστείς και να σε κατεβάσουν. Επιπλέον, θυμάμαι πόσο έτρεμαν τα πόδια μου μέχρι να βγάλω από πάνω μου όλα τα σχοινιά. Δεν θα το ξανά έκανα με τίποτα -με το χέρι στην καρδιά!

Ποδηλατάδα στις Σπέτσες

Στο νησί του Αργοσαρωνικού επιβάλλεται να κυκλοφορείς με το ποδήλατο. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι νοικιάζω ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου. Για να πας από τη μια πλευρά στην άλλη είναι αρκετά μακριά με τα πόδια και με το ποδήλατο απολαμβάνεις μια εκπληκτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Για την εμπειρία μου έχω γράψει εδώ. Επιπλέον, ποδήλατο έχω χρησιμοποιήσει και στο Ρέθυμνο για να δω τις ομορφιές της Αρχαίας Πόλης –εδώ διάβασε σχετικό άρθρο. Ακόμα και στο εξωτερικό νοικιάζω ποδήλατο για να περιπλανηθώ στη πόλη και να γνωρίσω και τη μη τουριστικές περιοχές. Ειδικά, αν πας στο Άμστερνταμ επιβάλλεται η ενοικίαση ποδηλάτου. Έχω γράψει αναλυτικό άρθρο εδώ.

Πεζοπορία στην Αγόριανη

Σε κάθε τόπο που βρίσκομαι κάνω πεζοπορία για να τον εξερευνήσω. Ξεχώρισα τρεις πεζοπορίες για να σου γράψω. Από τις αγαπημένες μου ήταν στην Αγόριανη, όπου περπάτησα σχεδόν 3 ώρες σε καταπράσινα λιβάδια και έφτασα να δω από κοντά τον Παγετώνα Επτάστομο, ο οποίος είναι ο νοτιότερος παγετώνας της Ευρώπης. Μια φανταστική διαδρομή μέχρι να φτάσεις στο σπήλαιο με τα επτά στόμια, όπου το χιόνι δεν λιώνει ποτέ αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του δεν ξεπερνά τους 0° C. Αξίζει να αναφέρω πως η κατάβαση είναι πολύ επικίνδυνη και γίνεται μόνο από καλά εκπαιδευόμενους ή σπηλαιολόγους. Μια άλλη αγαπημένη διαδρομή ήταν στη Τσαγκαράδα Πηλίου, όπου κατέβηκα στη συνοικία των Ταξιαρχών και ακολούθησα το μονοπάτι που οδηγεί στη κεντρική πλατεία του χωριού που είναι η Αγία Παρασκευή- εκεί βρίσκεται ένας από τους γηραιότερους πλάτανους της Ευρώπης.. Εγώ έκανα τη διαδρομή στην καρδιά του χειμώνα και ήταν μοναδικό το τοπίο με τα καφέ γυμνά δέντρα, τον ήχο από τα ποτάμια και σε κάθε σημείο έβρισκες κάστανα. Η τρίτη αγαπημένη μου διαδρομή ήταν από την Κόνιτσα στη Μονή Στομίου -περίπου 3 ώρες με τα πόδια μέσα στο δάσος και τα ποτάμια. Στο τέλος της διαδρομής έβγαζε στο συγκεκριμένο μοναστήρι -εκεί έζησε κάποια χρόνια ο μοναχός Παΐσιος.

Ιππασία στα Ζαγοροχώρια

Σ΄αυτόν τον τόπο της Ηπείρου έχεις τόσα πολλά να κάνεις και κάθε φορά όλο και κάτι νέο ανακαλύπτεις. Από τις δραστηριότητες που αξίζουν τον χρόνο σου είναι και η ιππασία. Βόλτα δίπλα σ΄αυτό τον ποταμό -κάθε εποχή του χρόνου η φύση είναι καταπληκτική. Έχω γράψει για την εμπειρία μου εδώ.

Θαλάσσιο ποδήλατο στη λίμνη Κουρνά στα Χανιά

Η φυσική λίμνη με γλυκό νερό βρίσκεται στα όρια του δήμου Αποκορώνου στα ανατολικά του δήμου Χανίων και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Στη συγκεκριμένη λίμνη μπορείς να κολυμπήσεις, αλλά οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν να την εξερευνήσουν με θαλάσσιο ποδήλατο -όπως κι εγώ. Καλύτερα να πας απογευματινή ώρα για να απολαύσεις τη βαρκάδα στη λίμνη.

Πατινάζ στην Αθήνα

Απολαμβάνω πολύ να φοράω παγοπέδιλα και να χορεύω στον πάγο. Δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα, αλλά πάντα μου άρεσε το πατινάζ. Ξεκίνησα να κάνω από μικρή και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Δεν θα με δεις να κάνω εντυπωσιακές φιγούρες, αλλά ισορροπώ πάρα πολύ καλά απολαμβάνοντας το άθλημα. Θέλω να σου πω πως γυμνάζεσαι πάρα πολύ καλά και το κόστος είναι χαμηλό.