Τα Πούλιθρα είναι ένα τουριστικό θέρετρο, κοντά στο Λεωνίδιο, ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ακόμα και σήμερα στα Πούλιθρα θα απολαύσεις ήσυχες διακοπές, σε ένα χωριό που δεν το έχει αλλάξει ο τουρισμός. Παραδοσιακά σπίτια, όπου από τη μια βλέπεις τον Πάρνωνα και από την άλλη κολυμπάς σε καθαρά και σμαραγδένια νερά.

Βρίσκεται μετά το Λεωνίδιο -θα πάρεις το δρόμο προς την Πλάκα όπου λίγα χιλιόμετρα παραπέρα μπαίνεις στο παραθαλάσσιο χωριό.

Αν έχεις μικρά παιδιά είναι από τους καλύτερους προορισμούς γιατί είναι όλα κοντά και συγκεντρωμένα που δεν θα χρειάζεσαι να μετακινηθείς με το αυτοκίνητο. Από την άλλη, αν θέλεις να περιπλανηθείς στην ευρύτερη περιοχή έχεις πολλές επιλογές.

Οι προτάσεις μου:

  • Βόλτα στο μικρό τουριστικό χωριό και στο λιμανάκι που βρίσκεται προς το τέλος του χωριού -γυρίζεται άνετα με τα πόδια.
  • Βουτιές στη παραλία του Άη Γιώργη. Εκεί χρειάζεται αυτοκίνητο -η απόσταση είναι περίπου 5 λεπτά- αλλά το τοπίο και τα νερά θα σε αποζημιώσουν. Χρειάζεται να πάρεις μαζί ψυγείο με νερά και φαητό γιατί δεν έχει ούτε καντίνα. Τη συγκεκριμένα παραλία προτιμούν οι ντόπιοι.
  • Φαγητό στο εστιατόριο “Μυρτώον”. Θα απολαύσεις θαλασσινούς μεζέδες και προτάσεις με ψαρικά με θέα θάλασσα. Από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσειςείναι οι σαρδέλες στη σχάρα και το ριζότο θαλασσινών.
  • Εκδρομή στο Λεωνίδιο. Αφού έφτασες μέχρι εκεί είναι κρίμα να μην περπατήσεις μέσα στη παραδοσιακή κωμόπολη με τα παλιά αρχοντικά, η οποία στέκει επιβλητική κάτω από τον κόκκινο βράχο.

Διάβασε εδώ για το Αρκαδικό Χωριό

Διάβασε εδώ για το χωριό Κοσμάς Αρκαδίας

Διάβασε εδώ για τη Μονή Έλωνας στο Λεωνίδιο