Από την kyramarw.food

Αν κάτι μου έχει λείψει πολύ όλο αυτό το διάστημα είναι να πάω για φαγητό, σ΄ένα από τα αγαπημένα μου ιταλικά εστιατόρια, στο Χαλάνδρι.

Έτσι, μπήκα στην κουζίνα και ετοίμασα ένα από τα αγαπημένα μου ιταλικά πιάτα. Είναι πολύ νόστιμο και το πιο σημαντικό γίνεται πολύ γρήγορα. Κάθε μπουκιά κι απόλαυση!

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Βράζω τις πένες. Σ΄ένα τηγάνι ή wok με λίγο λάδι βάζω τοματίνια και τα αφήνω για 2 λεπτά το πολύ. Έπειτα, προσθέτω 1-2 σκελίδες σκόρδο, ολόφρεσκο μπόλικο βασιλικό, μία πρέζα ζάχαρη (προτιμώ την ζάχαρη καρύδας), αλάτι, πιπέρι κι εκεί προς το τέλος που τα τοματίνια έχουν βγάλει τα ζουμάκια τους ρίχνω και μία κουταλιά της σούπας κρέμα μπαλσάμικο.

Μετά από 2 λεπτά συνθέτω το πιάτο βάζοντας τις πένες πάνω από τα σχεδόν ζωντανά και γλυκά τοματίνια, την burrata κομμένη με το χέρι στη μέση και βάζω και ελάχιστο λάδι μαύρης τρούφας.