Είσαι στο σπίτι, αρκετά κουρασμένη με τηλεκπαίδευση και τηλεργασία, συν δουλειές του σπιτιού και πρέπει να φτιάξεις βραδινό για την οικογένεια. Φαντάζομαι, η συγκεκριμένη σκηνή σου είναι απόλυτα γνώριμη.

Είσαι σπίτι μόνος/η έχει μόλις κλείσει τον υπολογιστή πεινάς, αλλά δεν θέλεις πάλι να παραγγείλεις απ΄έξω.

Σου έχω τη δική μου λύση. Ετοίμασε το ζυμάρι για πίτσα ή πεϊνιρλί και γέμισε το με ότι τραβάει η όρεξη σου.

Συγκεκριμένα, για το ζυμάρι χρειάζεσαι μόνο 2 υλικά: 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 200γρ γιαούρτι (πλήρες). Τα ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σου -πλάθεις το σχήμα που θέλεις και το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο.

Για την ακρίβεια, ψήνεις το ζυμάρι μόνο του για 10-15 λεπτά και μετά το βγάζεις για να προσθέσεις τη γέμιση.

Όταν φτιάχνω πεϊνιρλί βάζω κόκκινη σάλτσα -εννοείται κέτσαπ για πιο γρήγορα- μανιτάρια, μπέικον, λουκάνικο, πιπεριά, τυρί και ντομάτα. Αντίθετα, την πίτσα τη φτιάχνω πιο light και με ιταλικό αέρα. Αυτό μεταφράζεται σε κόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα τα ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά και μόλις είναι έτοιμη προσθέτω προσούτο και ρόκα.

Αυτή η ζύμη πραγματικά με έχει σώσει και πολλές φορές τη φτιάχνω για να τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια.