Τον Φεβρουάριο του 2020 πήγαμε οικογενειακώς πρώτη φορά στην Ορεινή Αρκαδία. Ένας ιδανικός προορισμός για εσάς που θέλετε να αποδράσετε κάπου κοντά στην Αθήνα, αλλά και για εσάς που θέλετε να κάνετε το πρώτο σας ταξίδι με μωρό.

Διάβασε εδώ μονοήμερη εκδρομή με μικρό παιδί στη Δημητσάνα

Διάβασε εδώ απόδραση στο Βαλτεσινίκο (Ορεινή Αρκαδία)

Διάβασε εδώ travel tips για την Στεμνίτσα

Πριν ξεκινήσω οποιοδήποτε ταξίδι απολαμβάνω πολύ να κάνω έρευνα για να δω όσα περισσότερα μέρη μπορώ και φυσικά να δοκιμάσω τοπικές νοστιμιές. Γιατί έναν τόπο τον γνωρίζεις καλύτερα μέσα από τα λαογραφικά μουσεία και φυσικά την τοπική κουζίνα.

Κάνοντας γαστρονομική έρευνα για τη γαστρονομία της Ορεινής Αρκαδίας βρήκα πως στα “must eat” είναι το λουκάνικο αγριογούρουνου. Με τη γεύση του αγριογούρουνου είμαι κάπως εξοικειωμένη γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες φορές. Ομολογώ πως αν μαγειρευτεί σωστά είναι λουκούμι και δεν θα καταλάβεις πως πρόκειται για αγριογούρουνο, αλλά για μοσχαράκι.

Στη βόλτα που πήγαμε στη Δημητσάνα και τη Βυτίνα (εμείς επιλέξαμε να μείνουμε στο χωριό Βαλτεσινίκο, το οποίο δεν είναι τουριστικό, αλλά είναι πολύ γραφικό) σε κάθε κρεοπωλείο και σε ταβερνάκι το λουκάνικο αγριογούρουνο είχε την τιμητική του. Και φυσικά δεν γινόταν να μη δοκιμάσουμε.

Η πρώτη δοκιμή έγινε σε ένα ταβερνάκι στη Δημητσάνα και ήταν πολύ νόστιμο. Η γεύση του ήταν λίγο πιο βαριά -αν σου αρέσει το λουκάνικο με πράσο δεν θα σου φανεί τόσο βαρύ- αλλά ταίριαζε πολύ στο χειμερινό τοπίο. Στην όψη είναι πολύ πιο σκούρο από τα κλασσικά λουκάνικα και ίσως λίγο σου φανεί περίεργο -μην μείνεις στην εξωτερική εικόνα δοκίμασε το.

Φυσικά φεύγοντας από την Ορεινή Αρκαδία πήρα μεταξύ άλλων μαζί μου και λουκάνικα αγριογούρουνου από ένα κρεοπωλείο στη Βυτίνα για να τα απολαύσουμε στο σπίτι μας.

Έχετε δοκιμάσει;