Το πρωινό της 16ης Φεβρουαρίου 2021 ήταν πολύ διαφορετικό. Μόλις ξύπνησα έτρεξα να ανοίξω το παράθυρο με την ελπίδα πως η επέλεση της κακοκαιρίας “Μήδεια” θα έχει κάνει την εμφάνιση της (και) στα νότια προάστια.

Όλη την προηγούμενη ημέρα χάζευα τις φωτογραφίες φίλων και γνωστών στο instagram με χιονισμένα τοπία, παιδιά να φτιάχνουν χιονάνθρωπους και λίγο ζήλευα.

Ευτυχώς, η “Μήδεια” έγινε αισθητή και στα νότια, αφού το τοπίο που αντίκρυσα από το παράθυρο ήταν κάτασπρο. Αμέσως, ξυπνήσαμε τον Αναστάση, φάγαμε γρήγορα πρωινό, ετοιμαστήκαμε και κατεβήκαμε στον κήπο να παίξουμε.

Ο Αναστάσης δεν χόρταινε να φτιάχνει χιονόμπαλες και να ρίχνει στη Μελίνα, τη φίλη του που μένουν δίπλα. Αλλά και εμείς οι μεγάλοι δεν πήγαμε πίσω. Παίξαμε χιονοπόλεμο με την ψυχή μας και γίναμε πάλι παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα πολύ να κατέβω και ια βόλτα μέχρι τη θάλασσα- το σπίτι μου είναι πολύ κοντά- αλλά με το παιχνίδι ξεχάστηκα. Ότι εικόνες είδα ήταν τόσο μα τόσο εντυπωσιασκές!

Σήμερα (17/02) το χιόνι σε μας είχε λιώσει -τίποτα δεν θύμιζε το χτεσινό κάτασπρο τοπίο, αλλά η χαρά που νιώσαμε και τα γέλια που κάναμε υπάρχουν έντονα μέσα μας.

Έστω και για μερικές ώρες η καραντίνα μας έγινε καλύτερη -νομίζω την ξεχάσαμε τελείως και επικεντρωθήκαμε στα παιχνίδια με το χιόνι.

Εσείς πώς περάσατε;;