Στο κεφάλαιο φαγητό το τοστ, αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, είναι μια κατηγορία από μόνο του. Ετοιμάζεται γρήγορα, δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και όταν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.

Όμως, το να τρώω καθημερινά το ίδιο σνακ δεν μου είναι ευχάριστο. Γιατί πολύ απλά, μου αρέσει να αλλάζω γεύσεις. Επίσης, κάποιες φορές που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω χρειάζομαι ένα πιο ενισχυμένο τοστ μαζί μου για να με κρατήσει χορτάτη μέχρι να επιστρέψω σπίτι μου. Υπάρχουν κι οι φορές που το τοστ είναι το βραδινό μου γεύμα.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους σπάνια φτιάχνω το κλασσικό σνακ με τυρί και γαλοπούλα. Ανάλογα με τη διάθεση και το χρόνο μου προσθέτω διάφορα υλικά. Αυγό, σολομό, λαχανικά, προσούτο και οτιδήποτε υλικό έχω στο ψυγείο μου μπορώ να το βάλω μέσα στο τοστ μου για να γίνει περισσότερο γευστικό.

Όταν το επιλέγω για τελευταίο γεύμα της ημέρας, αυτή την περίοδο που προσέχω μιας και θέλω να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης μου, φτιάχνω ένα open τοστ: δηλ. βάζω μόνο μια φέτα ψωμί και από πάνω τα υλικά που θέλω.

Ακόμα και στα ταξίδια μπορείς να το ετοιμάσεις και να το πάρεις μαζί σου –κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα καλό είναι να έχεις μια τσάντα ψυγείο για να μην αλλοιωθούν τα υλικά από την ζέστη-

Φυσικά εκτός από τις αλμυρές προτάσεις μπορείς να ετοιμάσεις και γλυκές γεύσεις. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις στο τοστ κομμάτια μπανάνας με μέλι κι έχεις ένα νόστιμο, γλυκό σνακ.

Δες τις δικές μου προτάσεις, βάλε φαντασία και δημιούργησε το δικό σου ιδανικό γεύμα.