Όταν θέλω να φτιάξω ένα γρήγορο γεύμα επιστρέφω πάντα στην αγαπημένη μου μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. Γρήγορη συνταγή και πεντανόστιμη.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

5 ώριμες ντοματούλες

1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

  • Σε αλατισμένο νερό, όπου έχετε προσθέσει 1 κ.σ. λάδι βράζετε τα μακαρόνια όση ώρα γράφει το πακέτο. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε –χωρίς να τους ρίξετε νερό- κι ρίχνετε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και τα ανακατεύετε καλά.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει προσθέστε το κρεμμυδάκι κι αφήστε το μέχρι να μαραθεί. Έπειτα σβήνετε με το κόκκινο κρασί κι σιγά σιγά βάζετε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Σε χαμηλή φωτιά περιμένετε να σιγοβράσει.

Tips

  • Στη σάλτσα ντομάτας μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη για περισσότερη γεύση.
  • Δοκιμάστε να βάλετε τυρί πεκορίνο – δίνει περισσότερη ένταση στο πιάτο.
  • Βάλε ότι μπαχαρικό σου αρέσει.

Καλή όρεξη!