Η τσάντα είναι από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ. Φαντάζομαι πολλές γυναίκες ταυτίζεστε μαζί μου. Κι ανάλογα τη περίσταση επιλέγω ποια θα πάρω και τι θα βάλω μέσα.

Σ΄αυτό το άρθρο θα επικεντρωθώ στο περιεχόμενο της τσάντας του Σαββατοκύριακου. Δηλαδή τι βάζω μέσα στη τσάντα μου όταν βγαίνω βόλτες μέσα στο weekend. Εντάξει, αυτή τη περίοδο οι βόλτες έχουν μειωθεί πάρα πολύ -ένας περίπατος όμως είναι πάντα στο πρόγραμμα μου.

Backpack

Για τις πρωινές βόλτες του Σαββατοκύριακου, όπου έχω και τον γιο μου μαζί προτιμώ τα backpack γιατί απλά με βολεύουν πάρα πολύ. Συνήθως, το χειμώνα επιλέγω πιο πολύ το μαύρο χρώμα για να ταιριάζει με όλα. Η συγκεκριμένη backpack είναι δερμάτινη και με έχει βολέψει σε πολλά ταξίδια.

Πορτοφόλι

Δεν πάω πουθενά χωρίς το πορτοφόλι μου. Κάθε χρόνο επενδύω σε νέο, αλλά φέτος δεν πρόλαβα ακόμα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα μεγάλα σε μέγεθος πορτοφόλια, αλλά δεν με έχουν βολέψει πολύ. Καταλήγω σε συγκεκριμένο μέγεθος για να χωράει σε όλες μου τις τσάντες και παίζω με τα χρώματα. Πότε μονόχρωμο, πότε floral ανάλογα τη ψυχολογία μου όταν πάω για ψώνια.

Ημερολόγιο

Δεν το αποχωρίζομαι ποτέ. Ούτε καν στις βόλτες του Σαββατοκύριακου. Στο ημερολόγιο μου γράφω κανονικά όλα τα tasks της ημέρας και νιώθω ασφάλεια να το έχω μαζί μου. Υπάρχει κι ο πρακτικός λόγος. Όταν προκύπτει επαγγελματικό τηλεφώνημα για να κανονιστεί η οποιαδήποτε δουλειά το κοιτάζω για να ξέρω ακριβώς την ημέρα που θα κλείσω το ραντεβού.

Κρέμα χεριών

Έχω πολύ λευκή επιδερμίδα και το χειμώνα ενυδατώνω συνέχεια τα χέρια μου, αλλιώς ανοίγουν από το κρύο. Η κρέμα που εμπιστεύομαι κι χρησιμοποιώ είναι της Body Farm με γάλα γαϊδούρας. Η κρέμα είναι πολύ πλούσια και εμπνευσμένη από τις θρεπτικές ιδιότητες που περιέχει το γάλα γαϊδούρας, ενώ είναι ενισχυμένη με βιολογική Αλόη, λάδι ελιάς και υαλουργικό οξύ. Μετά την εφαρμογή της κρέμας δεν σου κρύβω πως απολαμβάνω ιδιαίτερα τη βελούδινη υφή που αφήνει στα χέρια μου.

Νεσσεσέρ με καλλυντικά

Επίσης δεν λείπει ποτέ από κάθε τσάντα μου -μόνο του γυμναστηρίου (θα επανέλθω με άλλο άρθρο). Στο νεσσεσέρ που έχω μαζί έχω τα απολύτως απαραίτητα: μολύβια ματιών, ρουζ, ένα πινέλο, μάσκαρα, μια μικρή παλέτα σκιών, κραγιόν, lip gloss και τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

Αντισυπτικό

Για ευνόητους λόγους δεν το αποχωρίζομαι ποτέ. Υπάρχει σε κάθε τσάντα μου και το χρησιμοποιώ τακτικά μέσα στην ημέρα μου.

Χαρτομάντηλα

Το απαραίτητο αξεσουάρ του χειμώνα και της κάθε μαμάς. Μάλιστα, έχω 2-3 πακέτα πάντα μαζί για ασφάλεια.

Γυάλινο μπουκάλι

Είναι ο δικός μου τρόπος για να μην ξεχνιέμαι και να πίνω νερό. Μάλιστα, πολλές φορές κάνω μίξη εμφαλιωμένο με ανρακούχο νερό προσθέτω κι 2 λεπτές φέτες λεμόνι.

Βιβλίο

Πάντα θα βρεις μέσα στη τσάντα μου βιβλίο. Όλο και από κάπου ξεκλέβω χρόνο και καταφέρνω να διαβάζω μερικές σελίδες. Αν κι εσύ θέλεις να διαβάζεις περισσότερο μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς το βιβλίο που σου κάνει παρέα την συγκεκριμένη περίοδο.

Μπολ με ξηρούς καρπούς

Συνήθως κάνω μίξη με ξηρούς καρπούς και τους έχω πάντα μαζί σε περίπτωση που θέλω να τσιμπολογήσω κάτι. Αν έχω μεγάλες πείνες και δεν βρίσκω κάτι υγιεινό για φαγητό αγοράζω κάποιο γιαούρτι και το συνοδεύω με τους ξηρούς καρπούς μου. Τους προτιμώ και από τις μπάρες δημητριακών -εκτός κι αν είναι σπιτικές.