Εδώ και λίγες βδομάδες ένα σοκολατένιο κέικ που βράζεται αντί να ψήνεται, δεν θέλει μίξερ και δεν έχει καθόλου αυγά έχει γίνει viral στο διαδίκτιο.

Μόλις το είδα, φαινόταν τόσο λαχταριστό, μπήκα στην κουζίνα να το φτιάξω, με βοηθό τον 3,5 ετών γιο μου, Αναστάση. Στα plus του κέικ είναι πως τα υλικά σίγουρα τα έχεις στο ντουλάπι σου και με μικρές τροποποιήσεις γίνεται πολύ υγιεινό.

Εγώ έκανα μικρές παραλλαγές, όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσω την ζάχαρη με καστανή, και προτίμησα κουβερτούρα με στέβια.

Ένα διαφορετικό κέικ, το οποίο είναι πολύ νόστιμο, δεν σε λυγώνει -ειδικά όσοι αγαπάτε τα “άγλυκα” γλυκά θα ξετρελαθείτε.

Εκτιμώμενος χρόνος: Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά/ Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Οδηγίες εκτέλεσης

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τις βανίλιες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ κι έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσουν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και το χυμό λεμονιού.
Σε μια φόρμα για κέικ 15 εκατοστών βάζουμε βούτυρο και αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω ζεστό νερό από πάνω το σουρωτήρι και πάνω στο σουρωτήρι βάζω τη φόρμα με το κέικ. Σκεπάζω με το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνω να βράσει για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Σε μπεν μαρί ρίχνω την κουβερτούρα, το γάλα και μόλις λιώσουν προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά να δέσεο το μείγμα μου.

Μόλις βράσει το κέικ το βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω ρίχνω το γλάσο.

Καλή απόλαυση!