Ο χειμώνας θέλει τις σούπες του. Αυτές που σε ζεσταίνουν τις κρύες ημέρες και νύχτες, αλλά σου ξυπνούν και αναμνήσεις.

Κάθε φορά που φτιάχνω κρεατόσουπα με μοσχαράκι ο χρόνος γυρίζει πίσω στη παιδική μου ηλικία που μου την έφτιαχνε η μαμά και η γιαγιά μου.

Η συνταγή που φτιάχνω και δεν την αλλάζω ποτέ είναι της γιαγιάς Χριστίνας. Ένα τέτοιο φαγητό δεν θέλει πειραματισμούς.

Εκτιμώμενος χρόνος: Προετοιμασία: 10 λεπτά / Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
Οδηγίες εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζω το μοσχαράκι και το βράζω. Μετά τη πρώτη βράση το ξαρμιρίζω. Έπειτα προσθέτω τα λαχανικά μου, τον πελτέ και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί. 20 λεπτά πριν το φαγητό να είναι έτοιμο προσθέτω το κριθαράκι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο ρίχνω το ελαιόλαδο.

Extra tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και ζωμό λαχανικών. Εγώ αν έχω έτοιμο δικό μου τότε βάζω 1 κύβο ζωμού λαχανικών.
  • Θα σου πρότεινα να κρατήσεις λίγο ζωμό από την κρεατόσουπα και να τον βάλεις στην κατάψυξη για να έχεις σπιτικό.