Όταν μου ήρθε το δελτίο τύπου για τη βραβευμένη θεατρική παράσταση “…Με τη σιωπή” -τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου- μεγύρισε πολλά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα καθώς έγραφα σε 2 εφημερίδες για θέατρο. Αυτή ήταν η πρώτη παράσταση που δεν την είδα απλά ως θεατής. Γυρνώντας στο σπίτι μου έπρεπε να κάνω παρουσίαση/ κριτική στη συγκεκριμένη παράσταση.

Θυμάμαι η ερμηνεία της Μίρκας Παπακωνσταντίνου ήταν συγκλονιστική, δεν μπορούσες να πάρεις ταμάτια σου από πάνω της και η χημεία με τον εξαιρετικό Προμηθέα Αλειφερόπουλο ήταν μοναδική. Τις δύο ώρες που κράτησε η παράσταση τα συναισθήματα ήταν έντονα. Αυτοί οι δύο ρόλοι σου δημιουργούσαν μοναδικά συναισθήματα και τα σώματα τους υποστήριζαν απόλυτα το κείμενο του συγγραφέα.

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση θα παρουσιάσουν μέσω worldwide online streaming, την Παρασκεύη 15.1, το Σάββατο 16.1 και την Κυριακή 17.1 και ώρα 20.00, την βραβευμένη θεατρική παράσταση « Με τη Σιωπή » του Αλεχάντρο Κασόνα, που χάρισε στην Μίρκα Παπακωνσταντίνου το πρώτο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα βραβεία Αθηνοράματος και στον Προμηθέα Αλειφερόπουλο την πρώτη του υποψηγιότητα ως Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

Η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς , παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο Βεάκη (2006 – 2008) αλλά και στην Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη και ήταν κάθε μέρα sold out.

Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα «Με τη Σιωπή », διαδραματίζεται στο σπίτι που το λένε «τα εφτά μπαλκόνια», αρχοντικό πλούσιων κτηματιών. Είναι ένα μεταφυσικό παραμύθι, με πρωταγωνίστρια την ανύπαντρη Ελισέα, που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της να γυρίσει από την Αμερική και που ζει περισσότερο στο μαγικό δωμάτιο της φαντασίας της παρά στην πραγματικότητα, αφήνοντας τον ρεαλιστικό χρόνο να περνάει μένοντας στο παρελθόν. Σε αυτό της το ταξίδι παρέα θα της κάνει ένα αυτιστικό παιδί, ο ανιψιός της. Το έργο σπάει τα όρια της στενής πραγματικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με το εξωπραγματικό , μιλάει για την διαφορετικότητα, τη σημασία των λέξεων και των εννοιών για έναν άλλο κόσμο, που κατακλύζεται από σιωπές αλλά και ήχους.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Νίκος Καραγέωργος
Πρωταγωνιστούν : Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Κώστας Αρζόγλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Άννα Μονογιού, Σταυριάνα Πανδή, Ειρήνη Ράπτη, Σταύρος Μοίρας, Ελένη Αποστολοπούλου.
Τηλεσκηνοθεσία: Κυριάκος Καλαματιανός
Φωτογραφίες : Αλέξανδρος Ησαίας

Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/me-ti-siopi/