Η χρονιά που έφυγε έφερε μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Στην αρχή, στο πρώτο lockdown του Μαρτίου, χάσαμε κάπως τις ισορροπίες, ταρακουνηθήκαμε και η ζωή μπήκε σε μια παύση. Εδώ και δύο μήνες πάλι είμαστε σε καραντίνα, όχι όμως όπως τη πρώτη φορά.

Διάβασε εδώ πως να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου

Τα οικονομικά μας άλλαξαν, σε άλλους πολύ και σε άλλους λιγότερο. Προσωπικά, κάποια projects προχωράνε κανονικά και κάποια άλλα έχουν μείνει πίσω μέχρι να επανέλθουμε από το lockdown.

Δες εδώ πως να αποταμιεύεις χρήματα για οικογενειακά ταξίδια

Μέσα από αυτό το άρθρο θα σου δώσω ή θα σου υπενθυμίσω μερικά tips προκειμένου να καταφέρεις να μαζέψεις χρήματα για να μπορέσεις να ταξιδέψεις μόλις δοθεί το (πολυπόθητο) πράσινο φως. Πάντα με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα.

Δεν είναι καιρός για να προγραμματίσεις κανένα ταξίδι ΤΩΡΑ

Ξεκινάω με το σημαντικότερο γιατί πιάνω τον ευατό μου να θέλω να κλείσω προορισμούς. Να κλείσω για τον Μάρτιο; Το Πάσχα; Το καλοκαίρι; Δεν ξέρω τι ημερομηνίες να βάλω στην κράτηση. Μετά έρχεται η λογική που δεν με αφήνει τελικά να κάνω καμία κράτηση. Και πολύ καλά κάνει γιατί δε βλέπω σύντομα να επιτρέπονται τα ταξίδια στην Ελλάδα. Το εξωτερικό, προς το παρόν, το αφήνουμε για αργότερα. Οπότε σου προτείνω να ψάχνεις για μέρη, απόδρασης μετά το άνοιγμα των διοδίων χωρίς να κάνεις κράτηση.

Περιόρισε το delivery

Δεν υπάρχει λόγος να παραγγέλνεις μέρα παρά μέρα. Είσαι στο σπίτι σου και είναι ευκαιρία να φτιάξεις έστω κάτι πρόχειρο. Αν έχεις οικογένεια, οκκ σίγουρα υπάρχει καθημερινά φαγητό. Ακόμα και τον καφέ μπορείς να περιορίσεις απ έξω. Αν εργάζεσαι από το σπίτι ξύπνησε το πρωί και ετοίμασε με την ησυχία σου τον πρώτο καφέ της ημέρας.

Ψώνισε έξυπνα στο super market

Αυτό σημαίνει να πηγαίνεις πάντα με λίστα, ποτέ όταν είσαι πεινασμένος και φυσικά να βλέπεις τα προϊόντα που είναι σε προσφορά. Ξέρεις πόσα χρήματα εξοικονομείς με αυτό; Θα το διαπιστώσεις μόνο όταν το κάνεις. Για να μην σου πω να φτιάχξεις το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού με βάση τις προσφορές του super market.

Τρέξιμο στο δημοτικό γήπεδο ή μαθήματα online

Από τότε που έγινα μαμά έχω σταματήσει τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Δεν είχα πάντα χρόνο και με νευρίαζε πως έπρεπε να πάρω το αυτοκίνητο να ψάξω πάρκινγκ και μετά άντε πάλι επιστροφή. Έτσι ξεκίνησα να αθλούμαι στο δημοτικό γήπεδο της περιοχής μου -πηγαίνω με τα πόδια- και πολλές φορές κάνω όργανα στο πάρκο Πανί -είναι δίπλα στις κούνιες οπότε βγάζω τον Αναστάση στη παιδική χαρά κι αθλούμαι ταυτόχρονα. Τις ημέρες που βρέχει κι έχω όρεξη να γυμναστώ παρακολουθώ zumba online. Μήπως να ξεκινήσεις κι εσύ;;

Αγορές στις εκπτώσεις

Μένουμε μέσα οπότε δεν χρειαζόμαστε καινούργια ρούχα αν δεν είναι ανάγκη. Αν πάλι χρειάζεσαι πράγματα οι εκπτώσεις ξεκίνησαν οπότε βρες οικονομικά κομμάτια που να τα φοράς τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτια πια.

Περιόρισε τα παιχνίδια

Οι γιορτές τελείωσαν οπότε δε χρειάζεται να πάρουν τόσο γρήγορα καινούργια παιχνίδια. Ή μπορείς να τους πάρεις κάτι πολύ οικονομικό. Σε κάθε περίπτωση στα παιχνίδια φεύγει ένα σημαντικό ποσό οπότε καλύτερα να το ελέγχεις.

Μετακίνηση με ποδήλατο

Για τις κοντινές αποστάσεις στη γειτονιά σου προτίμησε να μετακινηθείς με το ποδήλατο σου ή αλλιώς με τα πόδια. Και με τα δύο γυμνάζεσαι, αλλάζει η ψυχολογία σου και εξοικονομείς χρήματα από το να χρησιμοποοιήσεις το αυτοκίνητο σου.