Η νέα χρονιά σηματοδοτεί ξεκάθαρα μια νέα εποχή. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι το βλέπω. Δε γίνεται εδώ κι ένα χρόνο ο κύριος πρωταγωνιστής να είναι ο κορονοϊός και να μην αφήσει σημάδια στο πέρασμα του.

Το 2020 μείναμε πάρα πολύ μέσα στο σπίτι, επανεκτιμήσαμε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις, αλλάξαν τα εισοδήματα, δεν είχαμε την πολυτέλεια να πάμε για έναν καφέ με τους φίλους μας, να φάμε σε ένα εστιατόριο. Ταξιδέψαμε λιγότερο, ασχοληθήκαμε περισσότερο με το σπίτι, φτιάξαμε μικρούς κήπους στα μπαλκόνια μας, γίναμε εξπέρ στο banana bread, περάσαμε χρόνο με τις οικογένειες μας. Κοιτάξαμε το μέλλον αφού η τηλεργασία, οι online αγορές μπήκαν στην καθημερινότητα μας.

Το 2021 είναι μια νέα χρονιά, με νέα δεδομένα και καθημερινότητα. Κάποια πράγματα ήρθαν για να μείνουν. Πιστεύω πως ξεκινάει μια νέα εποχή, όπου η ύλη δεν θα έχει τον πρώτο λόγο. Ήρθε η στιγμή να δούμε ουσιαστικά το μέσα μας, τα θέλω μας και να κάνουμε αλλαγές.

Αυτά είναι τα δικά μου 20+1 πράγματα που θέλω να μου φέρει το 2021

  1. Ταξίδια. Τα έχω στερηθεί πολύ και ανυπομονώ να φτιάξω βαλίτσα. Σίγουρα θα οργανώσω ένα road trip στην Κεντρική Ευρώπη. Δεν με πειράζει να περάσω πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, μου φτάνει να δω νέα μέρη και να ζήσω ξανά την εμπειρία του road trip.
  2. Θέατρο. Θέλω να βάλω τα καλά μου και να πάω να δω μια καλή θεατρική παράσταση. Να ζήσω ξανά την ιεροτελεστία: ένα απογευματινό τσάι σε κεντρικό καφέ της Αθήνας, ή ελαφρύ δείπνο και μετά θέατρο. Οι online παραστάσεις δεν μου μεταδίδουν τη μαγεία που συμβαίνει πάνω στη σκηνή.
  3. Βόλτες στη πόλη με τον Αναστάση. Αν είσαι μαμά θα με καταλάβεις απόλυτα. Έχω ανάγκη να βγω εκτός του δήμου μου με το παιδί να κάνουμε βόλτες, να πάμε στη παιδική χαρά, στον Εθνικό Κήπο να του δείξω κι άλλα μέρη. Να περπατήσουμε, να παίξουμε χωρίς δεσμεύσεις.
  4. Να εξαφανιστούν οι περιορισμοί της ώρας και τα μηνύματα για να βγούμε από το σπίτι. Αυτό με πιέζει πάρα πολύ. Θέλω να κυκλοφορήσω προσεχτικά στη πόλη μου, χωρίς όμως να δώσω λογαριασμό: για ποιο λόγο μετακινούμαι, που πηγαίνω και τι ώρα βγήκα.
  5. Ντοκιμαντέρ. Να βγει στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η Θεοδώρα Βουτσά για τον μπαμπά της, Κώστα κι είχα αναλάβει τη δημοσιογραφική επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής. Σύντομα θα σου γράψω περισσότερα.
  6. Φαγητό. Επίσης, θέλω να ντυθώ καλά, να ετοιμαστώ και να απολαύσω σε εστιατόριο ένα πολύ ωραίο δείπνο παρέα με φίλους. Να γευτούμε το φαγητό, να γελάσουμε μέσα από τη ψυχή μας και να τσουγγρίσουμε τα ποτήρια μας.
  7. Χρόνος. Θέλω να κρατήσω την πολυτέλεια του χρόνου. Άν κάτι απόλαυσα κι εκτίμησα ήταν που δεν έτρεχα να προλάβω τα πάντα. Κι επαναπροσδιόρισα που θα αφιερώνω χρόνο και που όχι.
  8. Επαφή με τη φύση. Οι βόλτες στη θάλασσα, το βουνό θα μπούνε στο πρόγραμμα μου. Το έχω στερηθεί πάρα πολύ και θεωρώ πως είναι ότι πιο σημαντικό για τη ψυχική μας υγεία.
  9. The Crown- Virgin River. Ανυπομονώ να δω τον πέμπτο και τον τρίτο κύκλο αντίστοιχα των σειρών που παρακολουθώ πιστά στο Netflix. Διάβασα πως και τα δύο θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2021.
  10. Συνέντευξη face to face. Μου έλειψαν οι συνεντεύξεις από κοντά. Αυτές που κανονίζεις με τον άλλον που θα βρεθείτε για να μιλήσετε από κοντά. Όχι αυτές από την οθόνη. Όσο και να τον ξέρεις τον άλλο μια απόσταση υπάρχει. Το κοντά έχει άλλη χάρη ειδικά στις συνεντεύξεις.
  11. Αγορές στο κατάστημα. Ψωνίζω ελάχιστα πράγματα online. Κυρίως καλλυντικά που ξέρω τι θέλω. Ανυπομονώ να μπω σε ένα κατάστημα, να χαζέψω τα ρούχα και να δοκιμάσω ένα mommys jean που θέλω τόσο καιρό και δεν το αγοράζω με click away γιατί δεν ξέρω την εφαρμογή του επάνω μου.
  12. Σφιχτές αγκαλιές. Αχ αυτές οι αγκαλιές πόσο μας έχουν λείψει. Εύχομαι να επιστρέψουν πολύ σύντομα.
  13. Δημόσιο online. Ανυπομονώ να εξελιχτεί τόσο καλά το δημόσιο που όλα να γίνονται εύκολα online. Με ένα κλικ από το χώρο μου.
  14. Να πάω με τον Αναστάση στο Liseberg. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Σκανδιναβίας, βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, εκεί που η ζει η σουηδική οικογένεια μου. Κάθε χρόνο κάτι συμβαίνει και δεν έχουμε καταφέρει να πάμε. Εύχομαι το 2021 να πάμε στο λούνα παρκ που πήγαινα κι εγώ παιδί.
  15. Τηλεργασία. Προσωπικά με διευκολύνει να εργάζεσαι από το σπίτι και πιστεύω πως πολλές δουλειές μπορούν να τη καθιερώσουν χωρίς να χάσεις την αποδοτικότητα σου.
  16. Ολυμπιακοί αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, το οποίο ακυρώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Φέτος εύχομαι να γίνουν κανονικά και να απολαύσω τα αγαπημένα μου αθλήματα.
  17. Συναυλία. Αχ περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα ακούσω live μουσική. Η τελευταία συναυλία που πήγα και πέρασα φανταστικά ήταν της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Βεάκειο. Τι κααταπληκτική βραδιά!
  18. Σκι στο βουνό. Το λατρεύω! Κι μου έχει λείψει τόσο πολύ να φορέσω τη στολή, τα πέδιλα και να κάνω καταβάσεις στις πλαγιές. Δεν με νοιάζει αν θα πάω στον Παρνασό ή το Bansko μου αρκεί να είμαι στο βουνό και να έχω χρόνο για να απολαύσω το χιόνι.
  19. Social media. Ξέρω πως δεν είμαι όσο ενεργή χρειάζεται στα μέσα δικτύωσης, αλλά έχω βάλει στόχο να το αλλάξω. Προχωράμε μπροστά υιοθετώντας τα καλά στοιχεία της τεχνολογίας.
  20. Άθληση και διατροφή. Γυμνάζομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και πάντα πρόσεχα τις τροφές που βάζω στο σώμα μου. Μετά την εγκυμοσύνη -πήρα πολλά κιλά- δεν πρόσεχα πολύ, ούτε γυμναζόμουν συστηματικά. Δεν με πρόσεχα. Φυσικά έπαιξε ρόλο μια πολύ σημαντική απώλεια που βίωσα. Έχω υποσχεθεί πλέον πως αυτό θα αλλάξει και θα προσέχω όπως πάντα έκανα. Γιατί η άσκηση σου δίνει ενέργεια, αυτοπεποιήθηση και η σωστή διατροφή σε βοηθάει να έχεις καλύτερη υγεία και να νιώθεις ευεξία. Το σώμα μας είναι ο ναός μας, όπως λέει η LouiseHay στα βιβλία της.
  21. Προσωπική ανάπτυξη. Το δώρο που κάνω τα τελευταία χρόνια στον εαυτό μου. Εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ομολογώ πως ειδικά στο πρώτο lockdown με τις πρώτες αλλαγές κρατήθηκα από όσα είχα μάθει μέσα από τα μαθήματα life coaching που παρακολοθούσα. Έχω καταφέρει να κάνω αλλαγές και πάνω απ΄όλα να μάθω τον εαυτό μου σε τέτοιο σημείο που δεν με νοιάζει η άποψη των πολλών για μένα.

Εσύ ποια 21 πράγματα επιθυμείς για το 2021;;