Οι φετινές γιορές μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά ας τους δώσουμε τη μαγεία που τους αρμόζει. Δεν θα κάνουμε τις αγορές όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα βγούμε με τους φίλους μας για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο. Ούτε καν θα περάσουμε τις ημέρες μας με όλα μας τα αγαπημένα πρόσωπα. Θα ζήσουμε μια διαφορετική εμπειρία.

Ας μην αφήσουμε όλα τα παραπάνω να μας επηρεάσουν κι άλλο με αποτέλεσμα να μελαγχολήσουμε, αντί να ζήσουμε έστω και με αυτό τον τρόπο τις γιορτινές μέρες.

Ούτε σε μένα είναι εύκολη αυτή η κατάσταση. Το να εργάζεσαι από το σπίτι με μικρό παιδί είναι από μόνο του μεγάλο challenge. Χωρίς βοήθεια και χωρίς παιδική χαρά, δραστηριότητες και συναντήσεις με άλλα παιδάκια.

Φέτος, αποφάσισα αφού μένω (όλη ημέρα) σπίτι να μαγειρεύω γιορτινά φαγητά για να αλλάζει η διάθεση μας. Σου ετοίμασα 3 γιορτινά μενού για εσένα που δεν έχεις αποφασίσει τι να μαγειρέψεις αυτέςτις ημέρες.

ΜΕΝΟΥ 1

Αν δεν έχεις διάθεση να περάσεις πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα, αλλά θέλεις το σπίτι σου να έχει γιορτινές μυρωδιές το μενού αυτό είναι ιδανικό.

Ποικιλία αλλαντικών και τυριών

Δύο – τρια διαφορετικά τυριά και αλλαντικά, ντοματίνια, ελιές, τυροσαλάτα, αυγό και κριτσίνια.

Χοιρινό

Αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινό καπνιστό και συνόδευσε το με ένα γιορτινό ρύζι (δαμάσκηνα, κάστανα, κουκουνάρι).

Γλυκό

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα -άλλωστε έχουν την τιμητική τους.

ΜΕΝΟΥ 2

Θέλεις να πειραματιστείς με γεύσεις; Αυτό το μενού θα σε βάλει στην κουζίνα.

Μακαρονοσαλάτα

Μια δροσερή σαλάτα για ορεκτικό, αλλά και για να συνοδέψει το κυρίως πιάτο.

Χοιρινό με δαμάσκηνα

Στο κρεοπωλείο μπορείς να βρεις έτοιμο με γέμιση, αλλιώς το ετοιμάζεις εσύ. Συνόδεψε το με πατάτες baby, σταφίδες, κουκουνάρια και μήλα.

Δροσερή τούρτα

Αν θέλεις κάτι εντελώς διαφορετικό και όχι τόσο χριστουγεννιάτικο γλυκό σου έχω μια φανταστική τούρτα, την οποία θα φτιάξεις σε μόλις 15 λεπτά.

ΜΕΝΟΥ 3

Ιδανικό για εσένα που θέλεις να μπεις στην κουζίνα και να μεγαλουργήσεις.

Πένες με bacon και τυριά

Μπορείς να το σερβίρεις ως ορεκτικό, καθώς τα μακαρόνια ταιριάζουν με όλα.

Κολοκυθόσουπα

Στα γιορτινά τραπέζια η κολοκυθόσουπα βελουτέ έχει την τιμητική της. Γίνεται εύκολα και την απολαμβάνεις περισσότερο με μπόλικα λαχανικά.

Γαλοπούλα γεμιστή

Από φαγητά που απολαμβάνουμε πολύ αυτές τις ημέρες και το έχουμε συνδέσει με το χριστουγεννιάτικο, οικογενειακό τραπέζι.

Δροσερή μους σοκολάτα

Για επιδόρπιο φτιάξε ένα εύκολο γλυκό και πολύ δροσερό.