Σκέφτηκες ποτέ τι οφέλη θα έχεις βάζοντας φυτά στους χώρους που ζεις και εργάζεσαι; Πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα φυτά μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τη ζωή του ανθρώπου. Είμαστε μέρος της φύσης και είναι έμφυτη τάση μας ν’αναζητούμε σύνδεση μαζί της. Καθώς, όμως, περνάμε το 90% της ζωής μας σ’εσωτερικούς χώρους, χρειάζεται να φέρουμε τη φύση μέσα.

Μίλησα με την Κρητικιά Αθηνά Λεμπιδάκη, η οποία είναι αρχιτέκτονας, plant stylist και το κατάλληλο άτομο να σου εξηγήσει τα ωφέλη που έχουν τα φυτά στο χώρο σου. Επιπλέον, η Αθηνά (athina@letsgrow.gr )ανάλογα τις ανάγκες σου, τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου μπορεί να σου διακοσμήσει το χώρο σου με τα κατάλληλα φυτά.

Ακόμα κι αν δεν τα πηγαίνεις καλά με τα φυτά, αλλά σκέφτεσαι να βάλεις μερικά στο σπίτι σου, η Αθηνά σου δίνει μερικούς λόγους να το κάνεις άμεσα.

Τα φυτά σου δίνουν χαρά

Οι άνθρωποι που έχουν φυτά στο σπίτι τους, τείνουν να είναι συνολικά πιο χαρούμενοι. Είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, τη δουλειά και τις σχέσεις τους.

Μειώνουν το άγχος

Η παρουσία των φυτών σ’ένα χώρο βοηθάει στο να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και χαλαροί. Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της κορτιζόλης (ορμόνης του στρες).

Σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο

Οι άνθρωποι που περνούν χρόνο φροντίζοντας τα φυτά τους τείνουν να νοιάζονται περισσότερο για τους άλλους, καθώς αυξάνουν τη συμπόνοια τους και βελτιώνουν τις σχέσεις τους.

Σε βοηθούν να σκέφτεσαι

Η παρουσία φυτών στο σπίτι ή το γραφείο μπορεί ν’αυξήσει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσης έως και 15%. Γίνεσαι πιο δημιουργικός και αποτελεσματικός.

Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα

Τα φυτά λειτουργούν σαν φυσικά φίλτρα. Απορροφούν χημικές ουσίες, σκόνη και άλλα
σωματίδια από τον αέρα, δημιουργώντας μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στο χώρο σου.