“Οικογένεια είναι”Κατρίνα Τσάνταλη (εκδόσεις Διόπτρα)

Γιατί να το διαβάσω: Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του αλλάζει η μορφή της οικογένειας. Το παιδί από μικρή ηλικία θα εξερευνήσει τις διαφορετικές οικογένειες, οι οποίες έχουν έναν κοινό παρανομαστή: την απέραντη αγάπη.

Υπόθεση: Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.
Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα. Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Οι πρώτοι μου καλλιτέχνες – εκδόσεις Ψυχογιός

Γιατί να το διαβάσω: Ιδανικό για παιδιά από 3 ετών και πάνω για να ανακαλύψουν μέσα από όμορφες εικόνες και παιχνίδι σημαντικούς καλλτέχνες. Επίσης, κυκλοφορεί και η σειρά με τους επιστήμονες.

Περίληψη: Ανακάλυψε τους καλλιτέχνες που άλλαξαν τον κόσµο µας. Σπρώξε και κύλησε τα χαρτονάκια για να µάθεις για τις συναρπαστικές ζωές τους και το απίστευτο έργο τους.

Δεν πιστεύω να φοβάσαι – Βασίλης Παπαθεοδώρου (εκδόσεις Καστανιώτη)

Γιατί να το διαβάσω: Ένα μικρό παιδί μαθαίνει στους φίλους του να μην φοβούνται μέσα από ξεκαρδιστικές ιστορίες. Και μας διδάσκει την αστεία πλευρά των πραγμάτων για να μη φοβόμαστε ποτέ.

Περίληψη: Μπρρρρρρ… Μήπως είσαι από αυτούς που παγώνει το αίμα τους όταν ακούνε τις λέξεις φαντάσματα, μπαμπούλας, τέρας; Έλα τώρα, μη μου πεις ότι φοβάσαι. Γιατί υπάρχει τρόπος να γελάς μαζί τους και τελικά να μην τα τρέμεις.
Ποιος είναι αυτός; Θα τον μάθεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Γέτι η δύναμη του ακόμη- Μαρίνα Γιώτη (εκδόσεις Διόπτρα)

Γιατί να το διαβάσω: Μέσα από το βιβλίο οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τη δύναμη των λέξεων -αρκεί να τις χρησιμοποιήσουν σωστά. Για να πιστέψουν πως στο χέρι τους είναι να τα πετύχουν όλα.

Περίληψη: Είναι τελικά οι δυνατότητες και οι ικανότητές μας κάτι σταθερό ή μεταβάλλονται με την προσπάθεια που καταβάλλουμε; Το Γέτι είναι ο φανταστικός φίλος του Αγοριού. Το ακολουθεί παντού, αλλά μπορεί να πει μονάχα μία λέξη… ακόμη.
Το Αγόρι ανακαλύπτει ότι αυτή είναι μια μαγική λέξη που, όταν τη χρησιμοποιεί σωστά, το μυαλό του μεγαλώνει και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να προσπαθήσει.

Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Σοφία Αλεξίου (εκδόσεις Ψυχογιός)

Γιατί να το διαβάσω: Τα παιδιά ηλικίας 5ως 8 ετών θα εξερευνήσουν τη χώρα μας και θα απολαύσουν τόσο τα αξιοθέατα και τις ιστορίες που θα μάθουν όσο και τις εικόνες του κάθε μέρους.

Περίληψη: Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν «Ζήτω οι διακοπές» και κάνουν όλο εκδρομές! Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο, που είναι μέγας οικολόγος, κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές! Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τους την Ελλάδα! Να ανακαλύψουμε νέα μέρη, μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς! Στην περιπέτεια αυτή η παρέα ξεκινάει από την Αθήνα και ταξιδεύει από το Σούνιο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη!
Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και φύγαμε, εξερευνητές!

Σι Λόντε το κορίτσι που βρήκε τη μουσική- Μίλτος Πιστώφ (εκδόσεις Διόπτρα)

Γιατί να το διαβάσω: Ένα παραμύθι με… ρυθμό που θα μας ξυπνήσει μελωδίες και συναισθήματα. Θα κατανοήσουμε το ρόλο της μουσικής στη ζωή μας και θα μάθει στα παιδιά πως όλα όσα έχουμε και πια δεν έχουμε τα κουβαλάμε μέσα μας.

Υπόθεση: Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της. Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε. Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό. Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας.

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει – Π.Λ Τράβερς (εκδόσεις Ψυχογιός)

Γιατί να το διαβάσω: Η Μαίρη Πόπινς έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Τα παιδιά από 7 ετλων και πάνω έφτασε η στιγμή να την ανακαλύψουν.

Υπόθεση: Η Τζέιν και ο Μάικλ Μπανκς πίστευαν πως η Μαίρη Πόπινς είχε φύγει για πάντα. Όμως, εκείνη επέστρεψε κοντά τους αιωρούμενη στην άκρη του σπάγγου ενός χαρταετού, φέρνοντας μαζί της πολλές υπέροχες περιπέτειες.

Πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο – Keilly Swift

Γιατί να το διαβάσω: Για να γίνουν τα παιδιά ευτυχισμένοι ενήλικες! Για να δημιουργήσουν έναν όμορφο κόσμο με καλοσύνη, να προσέχουν το περιβάλλον, να ξέρουν τα δικαιώματα τους, για να ζουν μέσα στις κοινότητες που θα επιλέξουν και άλλα πολλά.

Υπόθεση: Όταν ξεκινάς το ταξίδι σου για να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής στον πλανήτη μας, μη φοβάσαι ότι θα αποτύχεις. Το σημαντικό είναι να προσπαθείς να κάνεις πράξη τον σκοπό σου. Ο ακτιβισμός για το περιβάλλον, οι πορείες για τον ρατσισμό, οι ενέργειες κατά του μπούλινγκ, η προστασία της άγριας ζωής είναι θέματα που απασχολούν καθημερινά όλα τα παιδιά της Γης. Από σήμερα, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μέλος μιας κοινωνίας όπου υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη. Αποτελείς μέρος μιας γενιάς με τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Η φωνή σου μετράει και μπορείς να φτιάξεις ένα καλύτερο μέλλον!