Το κρέας με τα λαχανικά εποχής είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά και το φτιάχνω με αρκετούς τρόπους: στην κατσαρόλα με κόκκινη σάλτσα, στη λαδόκολλα και στη γάστρα.

Σ΄αυτό το άρθρο θα σου δώσω την συνταγή για να φτιάξεις νοστιμότατο μοσχαράκι με λαχανικά εποχής στη γάστρα. Είναι εύκολο φαγητό και μπορείς να ξεγελάσεις και τα παιδιά για να φάνε λαχανικά.

Υλικά

500γρ. μοσχάρι σε κομμάτια

3 μεγάλες πατάτες

3 καρότα

2 μελιτζάνες

1 μεγάλο κολοκύθι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 μεγάλη ντομάτα

λίγο πελτέ

1 πράσο (προαιρετικά)

Αλάτι/ πιπέρι/λάδι/δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Κόβω σε μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά και τα βάζω στη γάδτρα μαζί με το μοσχαράκι μου. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και λάδι τα ανακατεύω πολύ καλά και τα σκεπάζω. Ψήνω το φαγητό μου στους 180 βαθμούς για περίπου 3ώρες -στο τελευταίο μισάωρο ανοίγω το καπάκι της γάστρας για να πάρουν επιπλέον χρώμα.

Extra tips

-Μπορείς να προσθέσεις μανιτάρια (προς το τέλος του ψησίματος) και καλαμπόκι.

-Αν θέλεις να το φαγητό σου λίγο πιο γιορτινό και χειμωνιάτικο πρόσθεσε κάστανα.

Καλή απόλαυση!