Η ιταλική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου. Έχοντας κιόλας ζήσει δύο χρόνια στη Νάπολι καταλαβαίνεις πως ξεχωρίζω το αυθεντικό ιταλικό φαγητό: δηλαδή τη πίτσα και τη pasta.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει η εστίαση επισκέφτηκα την ιταλική τρατορία Bellagio στην Αγία Παρασκευή. Οι γεύσεις ήταν αυθεντικά ιταλικές, ενώ απόλαυσα την πιο νόστιμη carbonara.

Δοκίμασα αρκετά πιάτα κι σου προτείνω 5+1 επιλογές για να παραγγείλεις και να οργανώσεις την πιο αυθεντική ιταλική βραδιά.

Carbonara

Το πιάτο που μου έκλεψε την καρδιά. Πραγματικά απόλαυσα αυθεντική ιταλική carbonara με guanciale (και όχι με πανσέτα) και al dente που σημαίνει πως η pasta κρατούσε όλη τη νοστιμιά της. Σου προτείνω πρώτα να τη δοκιμάσεις και μετά να προσθέσεις τριμμένο τυρί.

Pizza Margarita

Για να καταλάβεις αν ένα εστιατόριο έχει ωραία πίτσα τότε πρέπει να πάρεις την πιο απλή γεύση, τη Margarita. Το ζυμάρι σε συνδυασμό με την κόκκινη σάλτσα και τη μοτσαρέλα έδιναν το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Μπορούσα να φάω ολόκληρη τη πίτσα μόνη μου.

Αν από την άλλη θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο σου προτείνω τη πίτσα Pistacchio με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα μορταδέλα, pesto φυστικιού και τριμμένο φυστίκι.

Bufala e Prosciutto

Μια δροσερή σαλάτα με πολύ νόστιμη μοτσαρέλα για να ξεκινήσεις. Αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου την απολαμβάνεις κι ως κυρίως γεύμα.

Vitello

Φρέσκες ταλιατέλες με φιλετίνια μόσχου, ντοματίνια, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού για εσένα που θέλεις πιάτα που θα σου γαργαλίσουν τον ουρανίσκο.

Cotoletta

Φιλέτο μόσχου παναρισμένο με panko και τόσο τραγανό όσο έπρεπε, συνοδεύεται με πατάτες κροκάν. Για να καταλάβεις πόσο πολύ μου άρεσε αρκεί να σου πω πως το πήραμε για τη μέση και το έφαγα (σχεδόν) μόνη μου.

Τιραμισού

Ολοκλήρωσε το γεύμα σου -ναι ακόμα και αν το απολαμβάνεις delivery- με μια πεντανόστιμη τιραμισού. Γίνεται με μασκαρπόνε, η γεύση του καφέ δεν είναι τόσο έντονη και δεν θα μπορείς να μείνεις στη μία κουταλιά.

Info: Αγίου Ιωάννου 84, Αγία Παρασκευή, 15342

τηλ. 210 60 00 646