Το ορεινό χωριό, Κοσμάς, είναι από τα αγαπημένα μου. Σου έχω ξαναγράψει άρθρο για τις ομορφιές του τόπου,τον οποίο επισκέπτομαι κάθε φορά που βρίσκομαι κάπου εκεί κοντά.

Κάθε φορά χειμώνα ή καλοκαίρι που πηγαίνω στον παραδοσιακό οικισμό -βρίσκεται σε υψόμετρο 1.150 μέτρων και σύμφωνα με την παράδοση, εικάζεται πως εκεί ήταν η αρχαία πόλη Σελινούς και ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα- έχω μια συγκεκριμένη και αγαπημένη συνήθεια.

Να κάθομαι στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία είναι σκεπασμένη με θεόρατα πλατάνια όπου έχουν φυτευτεί από το 1883 και να απολαμβάνω ελληνικό καφέ στη χόβολη μαζί με ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο.

Το πετρόχτιστο χωριό, εκτός από τις ομορφιές του, φημίζεται για το γαλακτομπούρεκο του και καθόλου άδικα. Θα με καταλάβεις όταν το γευτείς. Όπως κάνουν όσοι το επισκέπτονται, αλλά και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Γύρω από τη πλατεία θα βρεις πολλά ζαχαροπλαστεία που σερβίρουν το φανταστικό αυτό γλυκό με το τραγανό φύλλο και την αφράτη κρέμα. Όσο για το αν είναι φρέσκο; Αυτό είναι το μόνο σίγουρο με τόση ζήτηση που έχει.

https://www.instagram.com/p/BmVV6zAHRGn/

Εσύ το έχεις δοκιμάσει;