Φέτος η αργία της 28ης Οκτωβρίου πέφτει μεσοβδόμαδα, ημέρα Τετάρτη. Δεν ξέρω αν έχεις διάθεση για ταξίδια αυτή την εποχή, λόγω covid, αλλά μια μονοήμερη εκδρομή θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Προσωπικά με τη πρώτη ευκαιρία επιλέγω να φεύγω εκτός πόλης να γεμίσω τις μπαταρίες μου, να είμαι στη φύση είτε επιλέξω βουνό είτε θάλασσα και να αλλάξω εικόνες.

Σ΄αυτό το άρθρο σου ετοίμασα 5 μονοήμερες εκδρομές για να γιορτάσεις την 28Οκτωβρίου μακριά από την Αθήνα. Εκτός από κάποιες κλασσικές επιλογές θα βρεις κι άλλα μέρη πιο εναλλακτικά για την εποχή για να αποφύγεις τον συνωστισμό.

Γαλαξίδι

https://www.instagram.com/p/BvcN3FtnZ35/

Πολλές φορές σε άρθρα μου προτείνω την παραθαλάσσια κωμόπολη με τη πλούσια ναυτική ιστορία και τα επιβλητικά καπετανόσπιτα. Αυτή την εποχή το Γαλαξίδι δεν έχει πολύ τουρισμό -οι επισκέπτες το προτιμούν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Εγώ πέρασα ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο εκεί και το μέρος με ξελόγιασε με το ειδυλιακό του τοπίο. Η εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι η βόλτα δίπλα στη θάλασσα και κοιτάζοντας ψηλά να βλέπεις το βουνό. ΟΙ βόλτες στα καλντερίμια, η επίσκεψη στα καπετανόσπιτα και το φρέσκο ψαράκι είναι από όσα αξίζει να κάνεις μέσα σε μια ημέρα. Σε πολύ κοντινή απόσταση είναι οι Δελφοί, όπου μπορείς να κάνεις στάση για μια επίσκεψη στον σημαντικό αυτό χώρο.

Άγιοι Θεόδωροι

https://www.instagram.com/p/CGKczbSF63K/

Μόλις σαράντα λεπτά από την Αθήνα βρίσκεται ένα παραθάλασσιο μέρος, ιδανικός προορισμός για οικογένειες. Στους Αγίους Θεοδώρους θα κάνεις τη βόλτα σου στη παραλία με τους φοίνικες, θα δεις τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, θα απολαύσεις φρεσκότατα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο “Ντίνο” και φυσικά στην ταβέρνα του Σούλη. Δεν είναι ένα μέρος με αξιοθέατα, αλλά είναι κοντά στην Αθήνα και πάνω στη θάλασσα. Αν έχεις παιδιά/α τότε αξίζει για μονοήμερη γιατί και πολύ καλή παιδική χαρά έχει και τα περισσότερα μαγαζιά είναι σε εξωτερικό χώρο που σημαίνει πως τα μικρά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι. ΚΟντινές εκδρομέςμπορείς νακάνεις στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι.

Αράχωβα

https://www.instagram.com/p/BbWzLi3lR71/

Χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η αρχοντική Αράχωβα είναι πόλος έλξης των τουριστών κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Ομολογώ πως τη συγκεκριμένη εποχή, το παραδοσιακό χωριό είναι τόσο όμορφο γιατί απολαμβάνεις τις βόλτες χωρίς τσουχτερό κρύο. Η Αράχωβα έχει κρατήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα για αυτό θεωρείται από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας μας. Εκτός από βόλτες μέσα στο χωριό μπορείς να κάνεις δραστηριότητες όπως ιππασία στο Λιβάδι. Οι επιλογές για φαγητό και γλυκό πολλές, ενώ φεύγοντας προομηθεύσου τοπικά προϊόντα όπως φορμαέλα και χειροποιήτες χυλοπίτες.

Ορεινή Αρκαδία

https://www.instagram.com/p/B8B-6LyF3fq/

Αν θέλεις να αποδράσεις στο βουνό η Ορεινή Αρκαδία είναι ιδανική επιλογή. Η κοσμοπολίτικη Βυτίνα είναι περίπου δύο ώρες από την Αθήνα, όπου θα απολαύσεις βόλτες στο χωριό και φαγητό. Δημητσάνα και Στεμνίτσα, επίσης, σε κοντινή απόσταση προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες αυτή την εποχή. Δραστηριότητες στη φύση, βόλτες στα παραδοσιακά χωριά και καλό φαγητό θα είναι στο πρόγραμμα σου. Για φαγητό θα σου προτείνω να δοκιμάσεις πιάτα με κυνήγι και λουκάνικο από αγριογούρουνο για κάτι πιο πικάντικο.

Πόρτο- Ράφτη

Βρίσκεται 40 λεπτά περίπου από την Αθήνα και είναι η ιδανική απόδραση για μονοήμερη εκδρομή. Αν είσαι από τους τολμηρούς και κάνεις μπάνιο τότε θα κάνεις τις βουτιές σου στην Ερωτοσπηλιά -δεν έχει καθόλου κόσμο τέτοια εποχή- ή μπορείς να κάνεις μάθημα sup στο Ναυτικό Όμιλο. Για καφέ και brunch θα πας στο Kazba -η φανταστική θέα αλλά και το φαγητό θα σε αποζημιώσει, ενώ στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα θα απολαύσεις τη βόλτα σου.