Κυριακή πρωί με βρέφος 6 μηνών. Το πρόγραμμα είχε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με φιλικό ζευγάρι -επίσης με βρέφος. Ξυπνάω νωρίς το πρωί (εννοείται έχω κοιμηθεί ελάχιστα) για να φτιάξω σούπα με λαχανικά να τη πολτοποιήσω στο blender και να τη πάρω μαζί στη βόλτα. Μετά τη σούπα πρέπει να ετοιμάσω τη φρουτόκρεμα. Ενδιάμεσα, να κάνω ένα πολύ γρήγορο ντουζ, να ταϊσω το μωρό και να μαζέψω γρήγορα το σπίτι.

Η σούπα έτοιμη, ζεστή. Την αφήνω λίγο να κρυώσει για να την περάσω από το blender να πολτοποιηθεί, να τη βάλω στο κατάλληλο σκεύος και μετά στη τσάντα του μωρού. Τώρα σειρά έχουν τα φρούτα. Να τα κόψω, να τα βάλω στο blender να αλεθούν πολύ καλά και να τα πάρω μαζί σε (διαφορετικό) μπολάκι. Εντάξει νιώθω ήδη κουρασμένη χωρίς να έχω πάει βόλτα.

Αυτή ήταν η πρώτη Κυριακή που θα πηγαίναμε βόλτα αφού είχαν μπει στη ζωή μας οι αλεσμένες τροφές. Δεν ήταν το καλύτερο μου. Γιατί η προετοιμασία κρατούσε περισσότερη ώρα από την κανονική μας βόλτα.

Θα αναρωτιέσαι γιατί να μαγειρέψω το πρωί τη σούπα και να μην την έχω ήδη έτοιμη από τη προηγούμενη ημέρα. Γιατί είμαι “νέα” μαμά…μόλις 6 μήνες! Γιατί μαγείρευα κάθε 2 ημέρες τις σούπες του -εξάλλου το φαγητό δε διατηρείται παραπάνω στο ψυχείο (για να έχει βιταμίνες) και ο τρίτος λόγος ήταν για να κρατάει καλή θερμοκρασία.

Μου αρκούσε μια φορά να το ζήσω όλο αυτό για να αρχίσω να φλερτάρω με την ιδέα να περάσω το γρηγορότερο στις στέερες τροφές. Σχεδόν δύο μήνες μετά αποφεύγαμε τις καθαρά αλεσμένες τροφές.

Τα φρούτα εννοείται πως συνέχιζα να τα περνάω στο blender. Ξεκίνησα, όμως, να αρχίσω να του δίνω μπανάνα αφού την είχα πολτοποιήσει με ένα κουτάλι. Έπειτα το έκανα και στα φαγητά. Όταν έφτιαχνα σούπες πολτοποιούσα με το πιρούνι τα υλικά: πατάτα, κολοκύθι, καρότο. Έπειτα με το μοσχαράκι το έκοβα μικρά μικρά κομματάκια και το έδινα σιγά- σιγά (γύρω στο χρόνο).

Το κάθε παιδί χρειάζεται το δικό του χρόνο για να νιώσει ασφάλεια και να περάσει από τις πολτοποιημένες στις στέερες τροφές. Πάντα ενημέρωνα τη παιδίατρο μας και η ίδια μου είχε πει πως ο Αναστάσης είναι ένα βρέφος που μπορεί να το υποστηρίξει.

Εγώ σου μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, αλλά εσύ ξέρεις πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για το δικό σου παιδάκι.