Σαράντα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το all day bistro, Kazba, όπου εκεί είναι πάντα καλοκαίρι. Γιατί η μοναδική θέα δίπλα στη θάλασσα σε γαληνεύει, σε ηρεμεί και νιώθεις πως έχεις αποδράσεις μακριά από τους απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης.

Στο Πόρτο Ράφτη έχω εξοχικό και το επισκέπτομαι κάθε εποχή του χρόνου. Ειδικά, αυτή τη περίοδο όπου δεν έχει τόσους επισκέπτες εγώ το απολαμβάνω περισσότερο.

Το Kazba είναι από τα αγαπημένα μου all day μαγαζιά γιατί βρίσκεται στο πιο προνομιακό μέρος. Έχει θέα στη θάλασσα, έχει πολύ καλό καφέ και φαγητό, δροσερά cocktails και έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί.

Στο συγκεκριμένο bistro πηγαίνω κάθε ώρα της ημέρας και πλέον που μπορώ να στήσω το γραφείο μου όπου επιθυμώ για μένα είναι το ιδανικό μέρος για να γράψω- φυσικά σε ένα από τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και να βλέπω το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Αρχικά με κέρδισε η θέα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη θάλασσα; Έπειτα οι γεύσεις, η ευγένεια των ιδιοκτητών -ναι γνώρισα τα δύο αδέρφια, τα οποία προέρχονται από το χώρο της εστίασης- και του προσωπικού. Εκεί πήγαινα με τη παρέα μου τα καλοκαίρια, πίναμε cocktails μέχρι τα ξημερώματα κι αργότερα πήγα με την 2 μηνών βαφτιστήρα μου, το παιδί μου και με φίλους.

Και μπορεί η θέα να είναι καταπληκτική, ωστόσο έχουν κάνουν πολύ καλή δουλειά και στο φαγητό. Θα βρεις πιάτα για κάθε ώρα της ημέρας: από pizza (margarita, μεσογειακή, προσούτο, choriza με σάλτσα ντομάτας, μετσοβόνε και πάπρικα), burgers (cheese, bacon cheese, chicken burger και beyond meat για όσους είναι vegan), ενώ υπάρχουν προτάσεις για brunch. Από το κλασσικό τοστ, φρουτοσαλάτα, pancakes, ομελέτα -ένα πιάτο που μου αρέσει γιατί είναι πολύ νόστιμο μόνο που θα το ήθελα λιγότερο ψημένο-, club sandwιch και καγιανά.

Στο κυρίως μενού θα βρεις αρκετές επιλογές στα πρώτα πιάτα (ορεκτικά). Μεταξύ άλλων αλμυρό cheescake, dumpling χοιρινό από τα αγαπημένα μου που δοκίμασα και θα μπορούσα να το φάω για κυρίως-,ελληνική σαλάτα και κινόα με ρόδι. Από τα κυρίως πιάτα θα σου προτείνω το ριζότο καρμπονάρα -ένα ιδιαίτερο πιάτο που δεν το βρίσκεις-, τις παπαρδέλες με κοτόπουλο, ενώ πιο κλασσικές επιλογές είναι η χοιρινή πανσέτα, το φαγκρί φιλέτο -συνοδεύεται με κρέμα αγκινάρας- και το Ribeye black angus.

Ο επίλογος θα γίνει με γλυκό: εκμέκ μαστίχας, ζεστό κέικ διπλής σοκολάτας -εντάξει τώρα το φθινόπωρο το απολαμβάνουμε περισσότερο- και απαλή κρέμα λεμονιού

+Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να αποδράσεις και να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό σου σ΄ένα ειδυλιακό μέρος να ξέρεις πως οι δρόμοι οδηγούν στο Πόρτο Ράφτη. Όπως και οι δικοί μου!

Info: Λεωφόρος Γρέγου 27, Πόρτο Ράφτη
Τηλ. 2299 076800