“Εφτά λεπτά ψυχής”: Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου στις Νύχτες Πρεμιέρας
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

“Εφτά λεπτά ψυχής”: Το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου στις Νύχτες Πρεμιέρας

Γιατί τρέχουμε;

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ποιος ήταν ο Χαρίλαος Βασιλάκος;

Τι καθορίζει έναν ήρωα;

Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία;

 Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. 

Πως όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; 

Το ντοκιμαντέρ “Εφτά Λεπτά Ψυχής” (“Seven Minutes of Soul”) αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάνου Βλάχου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες ΠρεμιέραςΟ σκηνοθέτης διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.


Δείτε την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής»  τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ριβιέρα στις 19.45. στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.