Τον Αύγουστο πήγα με τον μικρό μου στη Καρδίτσα. Περάσαμε 10 φανταστικές ημέρες στο θεσσαλικό κάμπο και του έδειξα τις ομορφιές του τόπου. Εδώ να σου πω πως η καταγωγή του μπαμπά μου είναι από ένα χωριό της Καρδίτσας και ήθελα να δείξω στο γιο μου τα μέρη που πήγαινα κι εγώ μικρή και εξακολουθώ να πηγαίνω μέχρι σήμερα.

Μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες ήταν η απογευματινή βόλτα στο ωραιότερο πάρκο, το Παυσίλυπο. Ένα καταπράσινο πάρκο, στην καρδιά της Καρδίτσας, όπου μπορούσες να απολαύσεις τη βόλτα σου ή να κάνεις ένα city break.

Η Καρδίτσα είναι μια αρκετά ζεστή πόλη και στο πάρκο πήγαινες για να πάρεις ανάσες δροσιάς και όχι μόνο. Εμείς απολαμβάναμε πολύ να περπατάμε στο πάρκο, να βλέπουμε τα παγώνια, τα οποία κυκλοφορούσαν ελεύθερα σε κάθε σημείο και φυσικά να περνάμε χρόνο στις κούνιες. Γιατί η παιδική χαρά είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Εδώ και λίγες ημέρες τίποτα δεν είναι το ίδιο. Η εικόνα που έχω στο μυαλό μου, το καταπράσινο πάρκο, τα παγώνια, οι άνθρωποι που έκαναν εκεί τη βόλτα τους ή τη ποδηλατάδα τους δεν είναι πια το ίδιο. Γιατί η κακοκαιριά “Ιανός” στο πέρασμα της σάρωσε την Καρδίτσα.

Το άρθρο που ήθελα τόσο να γράψω για τις ομορφιές του τόπου πλέον δεν μπορεί να σταθεί. Γιατί όλα είναι τόσο διαφορετικά πια. Οι εικόνες είναι γεμάτες λάσπη και γκρεμισμένα σπίτια. “Από κοντά είναι πολύ χειρότερα από όσα βλέπεις στην τηλεόραση” μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος μου από την Καρδίτσα.

Ο Θεσσαλικός κάμπος έπαθε τεράστιες ζημιές κι εύχομαι σύντομα το τοπίο να γίνει όπως ήταν και πριν με έντονα χρώματα και τα χαμόγελα των κατοίκων, καθώς η Καρδίτσα έχει χαρακτηριστεί ως “χαρούμενη πόλη” και όταν πάς εκεί θα καταλάβεις κι εσύ τους λόγους.