Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα μέρος θέλω να δοκιμάζω την τοπική του κουζίνα. Να ανακαλύπτω νέες γεύσεις μέσα από τα προϊόντα του κάθε τόπου.

Το εστιατόριο “Μητρόπολη” στο Λεωνίδιο -έχει πάρει το όνομα του από την Εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του- είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή όταν βρίσκομαι στην Τσακωνιά. Και ο λόγος είναι τα καλομαγειρεμένα μαμαδίστικα φαγητά του Γιώργου.

Η κουζίνα του εστιατορίου είναι οικογεειακή υπόθεση. Ο Γιώργος -άφησε την νοσηλευτική για να πάει σε σχολή μαγειρικής- και η μαμά του, Μαρία ετοιμάζουν φαγητά με μεράκι και φυσικά με πρωταγωνιστή την τσακώνικη μελιτζάνα. Γιατί στο Λεωνίδιο πρέπει να δοκιμάσεις φαγητά με τσακώνικη μελιτζάνα, η οποία είναι ιδιαίτερα γλυκιά.

Ιμάμ, μουσακάς, κατσικάκι με μελιτζάνα, μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια, παπουτσάκια, αρνάκι στη λαδόκολλα και μελιτζανοσαλάτα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές στα μαγειρευτά φαγητά, τα οποία σερβίρονται καθημερινά. Κρεατικά σχάρας και το περιβόητο πιτούδι της Μαρίας (πίτα με χόρτα ψημένη στη σχάρα) θα τα βρεις, επίσης, στον κατάλογο.

Η πρώτη ύλη είναι σημαντική. Ο Γιώργος επιλέγει λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, ενώ ο ίδiος έχει τη δική του φάρμα.

Η πρώτη ύλη είναι σημαντική. Ο Γιώργος επιλέγει λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, ενώ ο ίδiος έχει τη δική του φάρμα.

Από τα δικά μου αγαπημένα πιάτα είναι ο μουσακάς, το πιτούδι για αρχή, το κοκκινιστό μοσχαράκι μεμακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές και το μπιφτέκι του.

Και μπορεί το συγκεκριμένο εστιατόριο να μην έχει social media, αλλά τόσο οι ντόπιοι όσοι και οι επισκέπτες του τόπου το προτιμούν ξανά κι ξανά.

Τηλ.2757029115