Το καλοκαίρι αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι μόνο με τον Αναστάση, ο οποίος είναι πλέον 3 ετών. Οι οικογενειακές διακοπές έφταναν στο τέλος τους και μαζί με τον μπαμπά του αποφασίσαμε να μην επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά να παρατείνουμε τις days off.

Η ιδέα για το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν δική μου. Όμως όσο περνούσε ο καιρός αναρωτιόμουν αν έκανα το σωστό. Φυσικά και το έκανα! Γιατί το απολαύσαμε, χάρηκε πάρα πολύ το παιδί όπως και εγώ και ναι όταν μια μαμά έχει από το πρωί μέχρι το βράδυ το παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα!

Εδώ να σου πω πως ήταν η πρώτη φορά που θα έκανα μεγάλο ταξίδι μόνο εγώ και ο Αναστάσης. Το challenge ήταν μεγάλο κι όπως έδειξε το αποτέλεσμα τα πήγα πάρα πολύ καλά.

Σ΄αυτό το άρθρο θα σου γράψω 4 tips για οδικό ταξίδι μαμάς-παιδιού. Και το πιο σημαντικό; Ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν να του συζητάς και να του εξηγείς για το ταξίδι που θα κάνετε. Τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια όταν γνωρίζουν πράγματα.

Πριν το ταξίδι κάνε έλεγχο στο αυτοκίνητο

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάνει έναν τυπικό έλεγχο στο αυτοκίνητο σου πριν ταξιδέψεις. Θα νιώσεις ασφάλεια πως είναι όλα μια χαρά.

Διάλεξε μια γνωστή διαδρομή

Για το πρώτο σας ταξίδι επίλεξε έναν προορισμό, ο οποίος σου είναι οικείος. Εγώ προτίμησα να πάω Καρδίτσα, τόπο καταγωγής του μπαμπά μου, γιατί ήξερα τη διαδρομή και τα σημεία που πρέπει να προσέξω. Η οικεία διαδρομή με έκανε να νιώθει πιο σίγουρη, καθώς ήταν το πρώτο μου ταξίδι με το παιδί.

Μην ταξιδέψεις νύχτα

Όταν είχα γράψει το άρθρο road trip με βρέφος σε παρακινούσα να ταξιδεύεις βράδυ, την ώρα που κοιμάται το μωρό για να μην κουράζεται. Στα ταξίδια που θα κάνεις μόνη σου με το παιδί αυτό φυσικά και δεν ισχύει. Εγώ έκανα το λάθος να ξεκινήσω αργά το απόγευμα και όταν έφτασα στις στροφές της Λαμίας ήταν νύχτα. Κουράστηκα από το άγχος μου και ευχόμουν να μην ζητήσει τσίσα ή οτιδήποτε ο μικρός. Ευτυχώς γνώριζα το δρόμο. Στην επιστροφή έφυγα μεσημέρι και απολαύσαμε το ταξίδι.

Κάνε στάση κάθε 2 ώρες

Φυσικά εξαρτάται από τον προορισμό σου. Το παιδί χρειάζεται να ξεπιαστεί, όπως κι εσύ. Μια μικρή στάση για λίγα λεπτά σε βοηθάει να ξεκουραστείς.

Μην έχεις ταϊσει βαριά το παιδί

Αν η διαδρομή έχει πολλές στροφές τότε δεν είναι καλή ιδέα να είναι το στομάχι του γεμάτο. Όπως δεν είναι καλή ιδέα να έχει φάει πολύ και να ταξιδέψετε αν δεν έχει συνηθίσει τα ταξίδια. Μπορείς να του δώσεις κάτι ελαφρύ και στη στάση που θα κάνετε να φάει ένα τοστ, ένα κουλούρι. Το παγουράκι με το νερό του να το έχει κάπου κοντά του ή να το κρατάει για να μπορεί να πίνει νερό όποτε θελήσει.