Καλοκαίρι ήταν και πέρασε. Με τα καλά και τα διαφορετικά του. Πήγαμε διακοπές, μείναμε στο εξοχικό, άλλοι στο σπίτι τους πάντως ένα μικρό break από την καθημερινότητα όλοι το κάναμε.

Βρήκαμε χρόνο να ξεκουραστούμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να περάσουμε χρόνο (κι άλλο) με την οικογένεια, να δούμε φίλους, να κάνουμε νέους φίλους. Σίγουρα ξεκλέψαμε χρόνο για να μείνουμε λίγο και με τον εαυτό μας. Να ανασυγκροτηθούμε. Να δούμε σε ποιο σημείο της ζωής μας βρισκόμαστε. Τι έγινε με τους στόχους που βάλαμε στην αρχή του χρόνου; Κρατήσαμε όσα υποσχεθήκαμε πως θα κάνουμε από εδώ κι πέρα την περίοδο της καραντίνας; 

Όπως και να το κάνουμε, πάντα το καλοκαίρι, παίρνουμε αποφάσεις και βάζουμε νέους στόχους -μικρότερους ή μεγαλύτερους δεν έχει σημασία. Την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών χωρίς το άγχος της εργασίας, τα απαιτητικά ωράρια και τα deadlines την ώρα που χαλαρώναμε στη θάλασσα ή στο βουνό και το σώμα ξεκουραζόταντο μυαλό έπαιρνε αποφάσεις. Έρχονταν σκέψεις για όσα πραγματικά θέλουμε, άλλα δεν τολμάμε καν να σκεφτούμε πόσο ανάγκη τα έχουμε γιατί φοβόμαστε τις αλλαγές. Αυτές, όμως, μας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και μας βγάζουν από μια ανιαρή στασιμότητα. 

Είμαι σίγουρη πως επιστρέφοντας από τις διακοπές έχεις υποσχεθεί πως αυτή τη φορά θα τηρήσεις τους στόχους που έβαλες. Καταρχήν, για να το κάνεις πάρε χαρτί και μολύβι και γράψτους. Να τους βλέπεις για να μην ξεφεύγεις από τη πορεία σου. Αν ξεφύγεις σημαίνει πως αυτόν τον στόχο δεν τον ήθελες και πολύ. Ας μη γελιόμαστε. Όταν κάτι το θέλουμε τόσο μα τόσο πολύ κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει πραγματικότητα, σωστά; Πριν πεις “όχι” σκέψου προσεχτικά πως αυτά που έχεις πετύχει έχουν γίνει γιατί τα ήθελες πάρα πολύ. Δεν μπορούσες να κάνεις χωρίς αυτά!

Τώρα έχεις επιστρέψει πίσω στην καθημερινότητα. Για άλλους είναι ωραία. Κάποιοι άλλοι όλο και κάτι θέλουν να αλλάξουν. Μας περιμένει πάλι ένα διαφορετικό φθινόπωρο και ένας νέος χειμώνας. Για αυτό φτιάξε τη ζωή που πραγματικά επιθυμείς για να αντέχεις περισσότερο τις εξωτερικές αλλαγές που δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε με τίποτα.

Προσωπικά κάθε μήνα ανανεώνω τους στόχους μου. Προσθέτω, αφαιρώ, άλλοι παραμένουν εκεί γιατί δεν έφτασε η στιγμή για να ολοκληρωθούν. Αν εσύ ακόμα δεν έχεις γράψει τους στόχους σου προτείνω να καθίσεις στη βεράντα, τον κήπο σου, οπουδήποτε νιώθεις όμορφα και για πρώτη φορά να μεταμορφώσεις εσένα και τη ζωή σου.

Καλή νέα αρχή!