Η παραλία Γαλησσά, στη Σύρο, είναι από τις μεγάλες και δημοφιλείς του κυκλαδίτικου νησιού. Τα κρυστάλλινα νερά με τη χρυσή άμμο επιλέγουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες για να απολαύσουν τις βουτιές τους.

Ήταν μέσα Σεπτεμβρίου όταν πήγα για λίγες ημέρες στην αρχοντική Σύρο απολαμβάνοντας τη ζεστή φιλοξενία του κυκλαδίτικου νησιού. Γιατί, η αλήθεια είναι πως αρχές φθινοπώρου κάνει φανταστικές διακοπές στα νησιά μας απολαμβάνοντας τις ζεστές θάλασσες, τη φιλοξενία και φυσικά το φαγητό.

Στη παραλία Γαλησσά -η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και μπορείς να πας είτε με αυτοκίνητο είτε με την τοπική συγκοινωνία- απόλαυσα το μπάνιο μου. Τα πεντακάθαρα νερά, η αμμουδιά και ο λιγοστός κόσμος ήταν το τέλειο σκηνικό για να ξεκουραστώ αλλά και για να απολαύσω τις βουτιές μου.

Στο παραθαλάσσιο οικισμό -ιδανικός για οικογένειες- η παραλία που απλώνεται μπροστά σου είναι οργανωμένη, ενώ θα βρεις ταβερνάκια για να απολαύσεις το φαγητό σου.  Επιπλέον, ο επισκέπτης  μπορεί να ανηφορίσει προς το παρεκκλήσι της Αγίας Πακού απ’ όπου η θέα είναι μαγευτική.