Τις ημέρες των διακοπών ευχαριστιόμαστε το πρωινό. Ξυπνάμε με χαρά για να απολαύσουμε τον μπουφέ στα ξενοδοχεία, ενώ στο εξοχικό το φτιάχνουμε μόνοι μας. Έστω κι αν έχει μόνο ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα.

Δεν θέλεις πολλά, αρκεί να έχεις τοπικά προϊόντα και φαντασία για να φτιάξεις ένα απλό πρωινό. Το φετινό καλοκαίρι ευχαριστήθηκα όσο τίποτα άλλο να ετοιμάζω πρωινό για τα αγόρια μου. Γιατί είχα την καλύτερη πρώτη ύλη.

https://www.instagram.com/p/BqHDh3RHN00/

Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισα να μην μείνω καθόλου στην Αθήνα (θα σου μιλήσω σύντομα για αυτό), να μετακομίσω στο εξοχικό και να απολαμβάνω φρούτα κι λαχανικά από τον κήπο. Η πρώτη ύλη με έκανε να μπαίνω συνεχώς στην κουζίνα και να πειραματίζομαι.

Σ΄αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για τα πρωινά των lazy ημερών. Ναι, την περίοδο των διακοπών είναι καθημερινά. Τα ξεχνάμε μόλις επιστρέψουμε στην καθημερινότητα για να ανανεώσουμε το ραντεβού στην επόμενη άδεια μας. Όσες φορές και αν υποσχεθήκαμε πως δεν θα φεύγουμε με άδειο στομάχι για τη εργασία το ξεχάσαμε με τα πρώτο πρωτοβρόχια και το άγχος της καθημερινότητας.

https://www.instagram.com/p/BsC-PCcAhCd/

Τα δικά μας αυγουστιάτικα πρωινά είχαν αυγά -ομελέτα, τηγαιντά, βραστά- ψωμί από τον ξυλόφουρνο, σπιτική μαρμελάδα σύκο, τυρί και ντομάτες. Νομίζω κάθε ημέρα είχαμε το ίδιο πρωινό -εντάξει με λίγες διαφορές- αλλά το έφτιαχνα με την ίδια διάθεση. Γιατί τα πρωινά χρειάζεται να ξεκινάνε με νοστιμιές, με γεύσεις γλυκές και αλμυρές.

Από μικρή θυμάμαι να απολαμβάνουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας, οικογενειακά όλοι μαζί και είναι κάτι που δεν έφυγε από την καθημερινότητα μου.

Λίγο πριν μπεις για τα καλά στην καθημερινότητα -για τους γονείς μεταφράζεται άνοιγμα των σχολείων- απόλαυσε το πρωινό με τους δικούς σου είτε τις καθημερινές είτε τα Σαββατοκύριακα.