Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να φτιάξεις μαρμελάδα σύκο. Γίνεται πολύ εύκολα και ειδικά αν τα σύκα είναι από δικό σου δέντρο η μαρμελάδα θα έχει μέσα όλη τη νοστιμιά και τα αρώματα.

Τη συγκεκριμένη μαρμελάδα την έφτιαξα φέτος για πρώτη φορά με δικά μου σύκα. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με μαρμελάδες, αλλά μόλις δοκίμασα τα σύκα από τη συξιά του πεθερόύ μου ξετρελάθηκα. Μποήκα στην κουζίνα και ετοίμασα χειροποιήτη μαρμελάδα για τα πρωινά μας.

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Έκοψα τα σύκα και τα έβαλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακάτεψα πολύ καλά και έναλα την κατσαρόλα στο ψυγείο. Κάθε δύο περίπου ώρες ανακάτευα καλά το μείγμα μου. Την επόμενη μέρα βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά για να βράσει. Μόλις μελώσει προσθέτω λίγες σταγόνες λεμόνι, ανακατεύω και για 3 λεπτά αφήνω την κατσαρόλα στη φωτιά.

Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και τη βάζω σε γυάλινα δοχεία -πρώτα τα έχω αποστηρώσει.

 

Extra tips

  • Αν τα σύκα είναι πολύ γλυκά μπορείς να βάλεις κι λιγότερη ζάχαρη.
  • Αντί για ζάχαρη μπορείς να προσθέσεις μισή κουταλιά μελάσα.
  • Δοκίμασε να προσθέσεις ένα ξύλο κανέλας στη μαρμελάδα για περισσότερη ένταση.