Το περσινό καλοκαίρι αποφασίσαμε να πάμε οικογενειακώς διακοπές: η μαμά, ο μπαμπάς και ο 3μηνών γιος μας. Όταν το είπα στις οικογένειες μας, αλλά και σε φίλους η ίδια απάντηση: «Είστε τρελοί που θα φύγετε με ένα νεογέννητο!». Ευτυχώς που δεν τους άκουσα γιατί θα χάναμε αυτές τις φανταστικές, πρώτες διακοπές που απολαύσαμε όλοι μαζί, ως οικογένεια.

Μάλλον τα ταξίδια με μωρά δεν είναι στο ελληνικό dna, αντίθετα με το εξωτερικό. Η βαφτιστήρα μου που γεννήθηκε και ζει μόνιμα στη Σουηδία ήρθε πρώτη φορά στην Αθήνα μόλις 4 μηνών. Και δεν έμεινε μόνο εδώ μιας και οι γονείς της την πήγαν διακοπές στη Κρήτη.

Με βάση τη προσωπική μου εμπειρία με σωστή οργάνωση μπορείς όχι μόνο να πας ταξίδι με το μωρό σου αλλά και να το απολαύσεις. Να σου πω την αλήθεια πιο εύκολη μου φαίνεται η μετακίνηση με ένα νεογέννητο που ακόμα δεν τρώει τροφές γιατί έχεις μόνο το γάλα του να πάρεις, νερό και μπουκάλια.

Μιας και έρχονται γιορτές ετοίμασα το συγκεκριμένο άρθρο παρακίνησης αν θέλεις να δραπετεύσετε οικογενειακώς και ακόμα το σκέφτεσαι.

Μερικά tips για να είσαι προετοιμασμένη για όλα

  • Πάρε μαζί τα εντελώς απαραίτητα: ρουχαλάκια, μπιμπερό, τροφή, θερμό –για να βάζεις το ζεστό νερό-,πιπίλες, πάνες, καρότσι και μάρσιπο. Εκτός από μπουφάν πάρε σκουφάκια και γάντια για το κρύο. Με ζεστά ρουχαλάκια το μωρό μπορεί άνετα να κάνει μια μικρή βόλτα.
  • Εμείς ξεκινήσαμε βράδυ για να κοιμάται το μωρό κι να μην καταλάβει το ταξίδι. Κάναμε τακτικές στάσεις, αλλά ο μικρός ξύπνησε μόνο μια φορά για γάλα.
  • Να έχεις πάντα μαζί το βιβλιάριο υγείας. Προληπτικά.
  • Αν δεν θηλάζεις φρόντισε να πάρεις παραπάνω συσκευασίες γάλα γιατί δεν ξέρεις αν θα βρεις αυτό που χρησιμοποιείς στο μέρος όπου πας.
  • Χρειάζεται ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα του μωρού.