Η καλοκαιρινή άδεια μπορεί να τελείωσε, αλλά τα Σαββατοκύρια είναι ιδανικά για μικρές αποδράσεις από την Αθήνα -πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Προσωπικά, αρχές φθινοπώρου μου αρέσει πολύ να κάνω αποδράσεις γιατί οι προορισμοί δεν έχουν τόσο κόσμο και δεύτερον παραμένω σε summer mood -κάτι που επιθυμώ τόσο πολύ.

Βρήκα 6 κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς για να περάσεις τα φθινοπωρινά σου Σαββατοκύριακα.

Άγιοι Θεόδωροι

https://www.instagram.com/p/CBu5xgkKBi_/

Η κωμόπολη του νομού Κορινθίας βρίσκεται μόλις 65 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Σ΄αυτό το παραθαλάσσιο μέρος θα απολαύσεις το μπάνιο σου, θα κάνεις βόλτα στον πεζόδρομο με τους φοίνικες και θα απολαύσεις το φαγητό με θέα τον Σαρωνικό. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε οικογένειες.

 

Καμμένα Βούρλα

https://www.instagram.com/p/BVh-nkDFYGi/

Το πσαραθαλάσσιο μέρος -συνυάζει μοναδικά τη θάλασσα με το βουνό- βρίσκεται στη Φθιώτιδα. Από την Αθήνα απέχει 175χιλιόμετρα και 40 από τη Λαμία. Μάλιστα,αυτός ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό έγινε πόλος έλξης πολλών ταξιδιωτών ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1960-1970. Τα Καμμένα Βούρλα έχουν ιαματικές πηγές -γνωστές από το 1926 με αποτέλεσμα το 1930 να το εκμεταλλευτούν και να αρχίζουν να κτίζονται τα πρώτα ξενοδοχεία στη περιοχή. Εκεί θα κολυμπήσεις σε καθαρά νερά, θα επισκεφτείς τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, όπου η θέα θα σε αποζημιώσει και θα επισκεφτείς το άγαλμα του Λεωνίδα στο μνημείο των Θερομπυλών. Επίσης, ιδανικός προορισμός για οικογένειες.

Στεμνίτσα

4+1 ορεινοί προορισμοί για να αποδράσεις το φετινό καλοκαίρι

Ο παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα.Ένα γραφικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων είναι ιδανική εξόρμηση για φθινόπωρο.  Θα κάνεις βόλτες να δεις τα πετρόχτιστα αρχοντικά, θα απολαύσεις τοπικές νοστιμιές και πεζοπορία στη φύση.

Λουτράκι

https://www.instagram.com/p/CDtvf_PhaMC/

Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι γνωστή λουτρόπολη. Το φθινόπωρο είναι ακόμα πιο όμορφη γιατί δεν έχει τόσο πολύ τουρισμό οπότε μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στη παραλία του Λουτρακίου. Μάλιστα,η παραλία είναι 3,5 χιλιομέτρων – ξεκινά από την διώρυγα της Κορίνθου και τελειώνει στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου. Η βόλτα μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένη είναι απαραίτητη -ιδανική ώρα το απόγευμα για να δεις από εκεί το ηλιοβασίλεμα.

Αίγινα

https://www.instagram.com/p/CD_0Ubbp2P3/

Το νησί του Αργοσαρωνικού θα είναι πάντα ένας κλασσικός προορισμός ιδανικός για κάθε εποχή και για κάθε τύπου απόδραση. Μάλιστα με το δελφίνι είναι μόλις 35 λεπτά από τον Πειραιά και έχεις πολλές επιλογές για να περάσεις όμορφα την ημέρα σου. Βουτιές στην Αγία Μαρίνα, βόλτες μέσα στην Αίγινα, επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά break για φαγητό. Μην παραλείψεις να πάρεις φεύγοντας φυστίκια Αιγίνης.

Αράχοβα

Μονοήμερη στην αρχοντική Αράχοβα

Ένας προορισμός απόλυτα συνδεδεμένος με τις χειμερινές αποδράσεις, το ίδιο όμως μαγευτικός και το φθινόπωρο. Κάνοντας μια βόλτα στο χωριό της Αράχοβας, διαπιστώνεις πως έχει κρατήσει το γραφικό της χαρακτήρα. Παραδοσιακά σπίτια που ανηφορίζουν στο βουνό, πολλές ταβέρνες με τοπικά εδέσματα, ζαχαροπλαστεία, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα κοσμοπολίτικο στέκι, με τη διασκέδαση να διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όσες φορές και να επισκεφτείς αυτό το γραφικό χωριό πάντα βρίσκεις και έναν νέο λόγο για να ξαναπάς.