Το φετινό καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετικό με την πανδημία του κορονοϊού, όμως τα ταξίδια δεν έχουν σταματήσει. Πλέον οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη και παραλίες πιο απομονωμένες, χωρίς συνωστισμό.

Η βρετανική εφημερίδα Mirror δημοσίευσε ένα άρθρο με τις δέκα πιο πριβέ, ειδυλλιακές παραλίες της Ευρώπης, που επέλεξε η βρετανική tour operator LoveHolidays βάσει αξιολογήσεων πελατών του TripAdvisor και ανάμεσά τους φιγουράρουν τέσσερις ελληνικές στη δεκάδα και 7 στην εικοσάδα.

Στο νούμερο ένα βλέπουμε τη παρλία Άχλα στην Άνδρο. 

https://www.instagram.com/p/CBQUNlvJOVw/

Η παραλία βρίσκεται βόρεια της Χώρας και θεωρείται μια από τις καλύτερες όλης της Ελλάδος. Βλέποντας από ψηλά αυτόν τον κλειστό κόλπο θα εντυπωσιαστείς, ενώ όσο κατεβαίνεις θα επιθυμείς να αφήσεις τα πράγματα σου στο ψιλό βοτσαλάκι και να μπεις μέσα στα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά για βουτιές.  Στο ένα άκρο βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στο άλλο άκρο ο επιβλητικός φάρος της Γριάς. Επιπλέον, τα Άχλα δεν είναι μόνο παραλία αλλά και ένας σημαντικός βιότοπος με εντυπωσιακά πλατάνια σε απόσταση μια ανάσα από την θάλασσα.

Στη τρίτη θέση είναι η παραλία Κιμηλιά στην Κεφαλλονιά, μια πιο άγνωστη παραλία για το ευρύ κοινό.

https://www.instagram.com/p/CD8GGW0gZXp/

Η παραλία με τα τιρκούζ νερά του Ιονίου βρίσκεται κοντά στο Φισκάρδο. Έχει βότσαλα και τριγύρω το τοπίο είναι καταπράσινο. Για να φτάσεις μέχει εκεί θα διασχίσεις το δρόμο μέσα από ένα δάσος – το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις και το τοπίο και τις βουτιές σου σε κρυστάλλινα νερά.

Στην τέταρτη θέση το Δαφνούδι, επίσης στην Κεφαλλονιά. 

https://www.instagram.com/p/CC3ZrKzq3-3/

Για να φτάσεις στη παραλία θα περπατήσεις μέσα από ένα δάσος γεμάτο κυπαρίσσια. Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τα λευκά βότσαλα και η ηρεμία θα σου αρέσουν πάρα πολύ. Και μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή, όμως οι κάτοικοι του νησιού την προτιμούν και κάτι παραπάνω ξέρουν από τους τουρίστες.

Στο νούμερο εφτά είναι η παραλία Κεδρόδασος Αλυκού στη Νάξο. 

https://www.instagram.com/p/BmYFk5hHNTT/

Τυρκούαζ νερά και ένα εντυπωσιακό δάσος κέδρων κάνει την παραλία αυτή ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Βρίσκεται κοντά στο Πυργάκι και εκεί θα συναντήσεις τους ντόπιους να απολαμβάνουν τη θάλασσα και την ηρεμία.

Αυτός είναι ο κατάλογος των prive παραλιών

photo credit: Η κεντρική φωτογραφία είναι από το Instagram της Ελένης Μενεγάκη