Πώς να ψήνεις σωστά τα κρέατα στο barbeque σου έχει γράψει η Γιάννα Ρούμπα σε προηγούμενο post και μπορείς να το βρεις εδώ -ειδικά αν είσαι αρχάριος ψήστης.

Σ΄αυτό το άρθρο θα σου γράψω νόστιμες προτάσεις για να συνοδέψεις το κρέας και το ψάρι γιατί πραγματικά έχω γίνει εξπέρ το φετινό καλοκαίρι. Η αγαπημένη μας οικογενειακή ιεροτελεστία είναι οι βραδιές barbeque -ο μικρός προτιμάει να ψήνουμε στο σπίτι από το να πηγαίνουμε έξω για φαγητό, καθώς απολαμβάνει τη διαδικασία.

Εγώ από την άλλη έχω βρει συνοδευτικά νόστιμα και γρήγορα για να μην είμαι πολύ χρόνο μέσα στην κουζίνα.

Πατατοσαλάτα

Ξεφλουδίζεις τις πατάτες, τις κόβεις σε κύβους και τιςβάζειςστην κατσαρόλα για να βράσουν. Αν θέλεις προσθέτεις και καρότο. Μόλις είναι έτοιμες και κρυώσουν τις βάζεις σε μια βαθιά πιατέλα προσθέτεις φρέσκο κρεμμυδάκι, τυράκι σε μικρά κυβάκια και προαιρετικά λίγο καλαμπόκι. Από πάνω μπορείς είτε να ρίξεις απλά ελαιόλαδο, είτε να φτιάξεις μια απλή σάλτσα με μουστάρδα- εγώ σε ένα μικρό ποτηράκι χτυπάω λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και βάζω κομματάκια σύκου, τα ανακατεύω και έχεις την πιο δροσερή σάλτσα.

 

Φέτα στο αλουμινόχαρτο

Σ΄ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου βάζω φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά. Ρίχνω αλάτι, ρίγανη τα ανακατεύω και κλείνω το αλουμινόχαρτο σε πουγκί. Ψήνουμε στη σχάρα και γίνεται πεντανόστιμο.

 

Ψητά λαχανικά

Μια ποικιλία λαχανικών είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα κρέατα σου και δεν θα νιώσεις ενοχές. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) και μανιτάρια. Εσύ τα έκοψες και τώρα παρέδωσε τα στον ψήστη για το τελικό αποτέλεσμα.

 

Χωριάτικη σαλάτα

Ψήσιμο χωρίς την απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού δε γίνεται. Ντοματούλες, κρεμμυδάκι, πιπεριές, ελίτσες και φέτα με μπόλικη ρίγανη και λάδι για να απολαύσεις και το ψωμάκι σου.

 

Αλοιφές

Τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικά για το κρέας σου. Είτε τα φτιάξεις εσύ, είτε τα πάρεις έτοιμα το μόνο σίγουρο είναι πως η παρέα θα τα τιμήσει.

 

Ps Εννοείται πως αν δεν είστε μεγάλη παρέα δε χρειάζεται να φτιάξεις όλα αυτά. Επίλεξε το γευστικό συνδυασμό που προτιμάτε -εξάλλου ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το κρέας ή το ψάρι.