Τι τρώμε απ΄έξω όταν κάνουμε οικογενειακές διακοπές
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τι τρώμε απ΄έξω όταν κάνουμε οικογενειακές διακοπές

Όταν έχεις παιδί/παιδιά τα γεύματα αλλάζουν κατά πολύ στις διακοπές. Πρόσφατα διάβασα άρθρo από travel blogger, η οποία έγραφε πως τα παιδιά το μεσημέρι τρώνε μια σαλάτα. Μικρό παιδί και να φάει μόνο σαλάτα μου φαίνεται πολύ περίεργο. Εγώ τουλάχιστον, ως μαμά παιδιού 3 ετών δεν μπορώ να του δώσω μόνο μία σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα.

Με αφορμή, λοιπόν, το συγκεκριμένο άρθρο θα σου γράψω το δικό μας οικογενειακό πρόγραμμα φαγητού όταν πάμε διακοπές -όχι με all inclusive, ούτε στο εξοχικό αλλά σε ξενοδοχείο που έχει μόνο πρωινό γεύμα.

Πρωινό

Στο ξενοδοχείο, όπως και στο σπίτι μας, απολαμβάνουμε πολύ το πρωινό γεύμα. Γάλα με δημητριακά, ψωμί με μέλι ή σπιτικές μαρμελάδες, γιαούρτι με φρούτα και τοστ είναι από τις αγαπημένες μας επιλογές. Αν έχει ομελέτα ή επιλογές με αυγά εγώ και ο Αποστόλης (το αγόρι μου και μπαμπάς του Αναστάση) τα επιλέγουμε. Γενικά τρώμε πολύ καλά το πρωί για να μας κρατήσει.

Σνακ

Στη παραλία συνήθως δίνω στον Αναστάση βραστό αυγό -το παίρνω μαζί μου από το πρωινό αφού δεν μπορώ να το φτιάξω κάπου αλλού. Επίσης, έχω πάντα μαζί διάφορα φρούτα -βανίλιες, σύκα, νεκταρίνια- και τα ξεπλένουμε στη θάλασσα. Εγώ και ο Αποστόλης εκτός από φρούτα έχουμε και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών από φούρνο. Αν το ξενοδοχείο έχει κουζίνα τότε τα φρούτα τα έχω ψιλοκόψει και τα βάζω σε ταπεράκι -σ΄αυτή την περίπτωση έχουμε πάντα μαζί ένα μικρό ψυγειάκι (βάζω μέσα και το αυγό και κάποιες φορές τοστ). Από beach bar δεν θα αγοράσω τίποτα για το παιδί -ούτε συσκευασμένα.

Μεσημεριανό

Όπως έγραψα παραπάνω με ένα παιδάκι 3 ετών τρώμε κανονικό μεσημεριανό. Συνήθως επιλέγω κάτι ελαφρύ γιατί το απόγευμα ξανα κατεβαίνουμε στη παραλία. Στο εστιατόριο θα παραγγείλω είτε κάποιο φρέσκο ψαράκι είτε κοτόπουλο. Αν έχει κάποιο ωραίο μαγειρευτό φαγητό που αρέσει στον Αναστάση δεν θα πω όχι. Πλέον είναι σε ηλικία που επιλέγει ο ίδιος τι φαγητό θέλει και τι όχι.

Απογευματινό

Στο ψυγείο του ξενοδοχείου έχω πάντα παιδικά γιαουρτάκια -το απόγευμα τα τιμάμαι ιδιαιτέρως. Κάποιες φορές προσθέτουμε και φρούτα. Ο μικρός μου τρελαίνεται για φρούτα κι έτσι αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα παχυντικά σνακ.

Βραδινό

Εμείς πηγαίνουμε νωρίς για φαγητό -το αργότερο μέχρι τις 20.00 γιατί ποτέ δεν τρώμε αργά ούτε στην Αθήνα και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο μικρός κοιμάται σχετικά νωρίς. Οι βραδινές επιλογές για φαγητό εξαρτιούνται από την όρεξη μας. Αν ο μικρός το μεσημέρι έχει φάει ψάρι το βράδυ θα του δώσω κάτι σε κρεατικό -τρελαίνεται για καλαμάκι κοτόπουλο κι ευτυχώς μπορώ να το βρω παντού. Με τις σαλάτες δεν τα πάει τόσο καλά, παρά μονάχα με τη ντομάτα και το αγγούρι οπότε πάντα με το φαγητό του έχει μια αγγουροντομάτα. Εμείς συνήθως επιλέγουμε χόρτα και εννοείται τιμάμαι τη σαλάτα του μικρού που σίγουρα θα μείνει. Δεν παίρνουμε πολλά πράγματα -αποφεύγουμε τα πολλά ορεκτικά ειδικά τα τηγανιτά- κι προτιμάμαι να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις.

Αυτό είναι το τυπικό μας  διατροφολογικό πρόγραμμα όταν τρώμε φαγητά απ έξω. Σίγουρα τα γεύματα σε εστιατόριο μεσημέρι- βράδυ είναι παραπάνω σε buget, όμως με μικρό παιδί το έχεις υπολογίσει.