Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, ο Σεπτέμβριος, είναι ιδανικός για να κάνεις διακοπές, αν και όλοι προτιμούν σταθερά τον Αύγουστο.

Οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει πίσω στην καθημερινότητα, όμως, υπάρχει μια σημαντική μερίδα ταξιδευτών, οι οποίοι περιμένουν πως και πως τον Σεπτέμβριο για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Γιατί, πραγματικά, αυτόν τον μήνα απολαμβάνεις τον προορισμό που έχεις επιλέξει.

Το φετινό καλοκαίρι, αν και διαφορετικό ο κόσμος ταξίδεψε σε μακρινούς και κοντινούς προορισμούς. Άλλοι με τον φόβο κι άλλοι χωρίς. Κάποιοι προτίμησαν κλασσικούς προορισμούς, κάποιοι άλλοι θέλησαν να επισκεφτούν νησιά πιο μακρινά για να μην έχουν πολυκοσμία. Κάποιοι άλλοι ταξίδεψαν σε ορεινούς προορισμούς. 

Πιστεύω πως όσοι κάνουν διακοπές τώρα τον Σεπτέμβριο θα το ευχαριστηθούν λίγο παραπάνω γιατί δεν θα έχουν το άγχος του συνωστισμού.

5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο:

  • Οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι πιο προσιτές –όλοι γνωρίζουμε πως ο Αύγουστος θεωρείται high season και οι τιμές είναι στα ύψη, σε αντίθεση, με τον Σεπτέμβριο όπου μπορείς να βρεις οικονομικές τιμές και να παρατείνεις δύο με τρεις ημέρες παραπάνω τη διαμονή σου.

 

  • Στις παραλίες δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλον –τώρα που οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη βάση τους εσύ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις το μπάνιο σου πιο ήρεμα και να βρεις ξαπλώστρα όποια ώρα πας στη παραλία.

 

  • Η θάλασσα είναι πιο καθαρή και ζεστή –ειδικά για εσάς που κρυώνετε ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός για να κολυμπήσετε σε όμορφα, πεντακάθαρα και ζεστά νερά.

 

  • Απολαμβάνεις το φαγητό και η εξυπηρέτηση είναι άμεση –όλοι μας έχουμε πάει σε ταβερνάκια τον Αύγουστο όπου τα τραπέζια είναι γεμάτα, το φαγητό δεν είναι το καλύτερο όταν αποφασίσουν να στο φέρουν. Αυτό το σκηνικό δεν ανήκει στο κάδρο του Σεπτεμβρίου, όπου μπορείς να απολαύσεις φρεσκότατο ψαράκια και οι σερβιτόροι θα είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και εξυπηρετικοί απέναντι σου.

 

  • Δεν θα μαλώσεις με τον συνάδερφο σου για την καλοκαιρινή άδεια –είναι γεγονός πως πολλές εργασιακές σχέσεις είναι τεταμένες λόγω της καλοκαιρινής άδειας μιας και όλοι την θέλουν τον Αύγουστο. Τώρα μπορείς να πάρεις άδεια όποια ημερομηνία επιλέξεις χωρίς φασαρίες και γκρίνιες.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους αξίζει να κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές τον Σεπτέμβριο, έναν από τους ωραιότερους μήνες του χρόνου.