Το ρόδι έχει μπει δυναμικά στο πρόγραμμα με τις αγαπημένες μας τροφές καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες, έχει μεγάλη θρεπτική αξία και πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Από το ταξίδι μου στο Λεωνίδιο πήρα την παραδοσιακή τσακώνικη συνταγή για σπιτικό λικέρ με ρόδι, που γίνεται μόνο με 3 υλικά.

Το βάζεις στο ψυγείο και μπορείς να το σερβίρεις μετά το τέλος ενός επίσημου δείπνου στους καλεσμένους σου ή ακόμα και να ξεκινήσεις ως welcome drink.

 

Αυτή είναι η συνταγή για 1 λίτρο λικέρ

Υλικά:

6 μεγάλα ρόδια

600γρ τσίπουρο

700γρ ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε μια κανάτα με πώμα βάζεις το τσίπουρο, τη ζάχαρη, τα σπόρια από τα ρόδια και τα αφήνεις για μια βδομάδα. Μετά σουρώνεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι και το διατηρείς στο ψυγείο.

 

Αν θέλεις το λικέρ σου να είναι πιο βαρύ προσθέτεις περισσότερο τσίπουρο. Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις το τσίπουρο με κονιάκ.