Πικ –νικ στο Ξυλόκαστρο
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πικ –νικ στο Ξυλόκαστρο

Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές για πικ- νικ στη φύση. Η ζέστη είναι υποφερτή και έχουμε διάθεση για μικρές αποδράσεις.

Η δική μου πρόταση είναι να γεμίσετε το καλάθι σας με νόστιμες λιχουδιές και να τις απολαύσετε στο δάσος του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο. Αγαπώ πολύ τα πικ-νικ στη φύση και μόλις βρω χρόνο, έχοντας πάντα σύμμαχο τον καιρό, είναι η πρώτη μου επιλογή. Επίσης, είναι μια καλή ιδέα για να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους ανθρώπους κάνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Πέρυσι, τέλη του καλοκαιριού, πήγα σε αυτό το μοναδικό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο Ξυλόκαστρο και τη Συκιά, μόλις 120χλμ από την Αθήνα και 100χλμ από την Πάτρα, όπου πέρασα φανταστικά.

Αφορμή ήταν ένα κάλεσμα από το Sikyon Coast Hotel& Spa, όπου την τελευταία μέρα της διαμονής μας στο ξενοδοχείο, οργάνωσαν πικ νικ στο δάσος. Με τους συναδέρφους δημοσιογράφους στρώσαμε ψάθες και πετσέτες, ξαπλώσαμε διαβάζοντας τις κυριακάτικες εφημερίδες –ναι, επαγγελματική διαστροφή!- κι έπειτα απολαύσαμε τα καλούδια που βρίσκονταν μέσα στο καλάθι μας. Χωριάτικές πίτες, τα κλασσικά κεφτεδάκια, λουκάνικα, ντομάτες, αγγουράκια, μαρούλι, φρέσκα κρεμμυδάκια ήταν μερικά από τα εδέσματα μας που τα συνοδεύσαμε με μπύρες και ούζο.